В Москва бе арестувана жена, която с отрязана глава на дете в ръцете, крещяла: "Аллах акбар", съобщи РИА Новости. Кървавият инцидент станал край входа на метростанция "Октябърское поле".

Очевидци разказват, че жената била облечена в черни дрехи, извадила главата от червена кутия и започнала да вика. Никой не посмял да се доближи до нея. Тя се разхождала напред-назад по улицата. Според ужасена свидетелка на случката, жената държала главата на детето повече от 20 минути. Всички мислели, че тя е опасана с колан с взривни шашки, и че е терористка.

Когато дошла полицията жената започнала да заплашва униформените, че ако се приближат ще се взриви. Все пак ченгетата я обкръжили и успели да я арестуват.

Оказало се, че у нея няма никакви бомби или други взривни устройства.

Според първоначалните данни от разследването, жената е родена през 1977 г. в централноазиатските републики на Русия. Смята се, че е работила като детегледачка и е убила детето, за което се е грижила. Сутринта е бил опожарен апартамент в един от кварталите на Москва. След потушаването на огъня е бил намерен труп на дете - около 3-годишно и обезглавено. Разследващите предполагат, че тялото е на същото дете.