Фалиралият рапър Фифти Сент продължава да гневи обществеността, пускайки в инстаграм поредната си снимка, на която е заобиколен от планина от банкноти, пише Market Watch. Това става само дни, след като съдията по неговото дело нареди да обясни дали е бил искрен за финансовото си положение, влизайки в процедура по несъстоятелност.

ФИФТИ СЕНТ ФАЛИРА

40-годишният музикант и бизнесмен пусна във вторник снимката, след като миналата седмица съдията Ан Невинс коментира, че се притеснява от обвиненията срещу него за непрозрачност и прикриване на факти. Тя свика заседание на съда на 9 март, на което рапърът ще дава обяснения.

Адвокатите на Фифти Сент, чието име е Къртис Джеймс Джексън Трети, пренебрегват снимките, казвайки, че това е само поддържане на имидж и твърдят, че той следва стриктно нарежданията на съда. Хората, които са в производство по несъстоятелност, трябва да докладват всички свои приходи и разходи по време на делото.

Според финансовия експерт Айра Шпигел от счетоводнта компания EisnerAmper, хората, които подават заявка за защита от кредитори, трябва да държат парите си в специална банкова сметка, която се открива в началото на процеса, а не да ги разхвърлят около себе си.

Под снимката в инстаграм има много коментари, според които това не са истински пари.

Няколко предишни снимки на Фифти Сент, заобиколен от "пачки", бяха споделени от бившата му интимна приятелка Ластония Левинсън, която спечели обезщетение от $7 млн. поради това, че рапърът беше разпространил домашен порноклип с нейно участие. Тя не може да вземе парите си, след като Фифти Сент откри процес по несастоятелност миналото лято.

Други двама кредитори на рапъра - негов ипотечен заемодател и бизнеспартньор в провалена сделка за слушалки, на които той дължи общо $18 млн., се присъединиха към иска на Ластония Левинсън парите на Фифти Сент да бъдат контролирани от външна фирма, докато той не изплати дълговете си към тях.