Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кинофестивалът в Кан по традиция предлага огромно количество премиери - във и извън конкурсната програма. Тази е от втория вид - няма да се бори за "Златна палма", но обещава да е интересна. И посетена, защото ще има една-единствена прожекция на феста, а ще излезе официално на голям екран с (необходимата доза реклама) през есента. Като част от рекламната кампания продуцентите пуснаха в интернет и трейлъра на уестърна "Спасение" на недостатъчно известния (засега) режисьор Кристиан Левринг с Ева Грийн и Мадс Микелсен в главните роли.

Сюжетът на "Спасение" е толкова предвидим за уестърн, че чак предизвиква усмивки - гадни типове избиват семейството на кротък фермер нейде из Дивия Запад и той се заклева да отмъсти. Оттук тръгва цяла поредица кървави сражения, а победата клони ту към добрия, ту към лошите. Цялата тривиалност на историята обаче отива на кино, когато стане ясно, че датчанинът Кристиан Левринг всъщност е един от режисьорите на онази авангардна група "Догма", създадена преди 30 години не от друг, а от Ларс фон Триер.

Затова спокойно можем да предположим, че върху плоския иначе сюжет на "Спасение" е направен авангарден филм, който няма нищо общо с 3D нелепиците, с които холувудското кино ни залива напоследък. На всичкото отгоре една от второстепенните роли е поверена на бившата икона на "Манчестър Юнайтед" Ерик Кантона - още една гаранция за нестандартен подход към изкуството.

Ключови думи

Коментари

Index

Значи вместо 3Д нелепици, очакваме да видим 2Д нелепици, инспирирани от фон Триер, който е все повече луд и все по-малко гениален. Така ли? Много успокояващо.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.