Детска караница за карти Ю-ги-о от 2014 г. завърши вчера на първа инстанция с осъдителна ефективна присъда за рецидивиста Атанас А. Той получава 3 г. затвор при първоначален строг режим, а поради стари провинения, по които е имал условни присъди в момента, в който е решил да се прави "на мъж" - още 3 години. 

БАБАИТИ БИЯТ "БАНДА" ШЕСТОКЛАСНИЦИ ВЪВ ВАРНА

През юли 2014 г. Клуб Z разказа за случая, който според пребитите 5 хлапета (и още едно е свидетел) изглежда така:

На 3 юли около 15 ч. С.К., Г.С., М.С., А.Д., К.Д. и С.С. - ученици в 6-и и 7-и клас, се разхождали в Морската градина, която е близо до училището им. Там видели петокласника А. с негови приятели и предложили да си играят заедно. Версията на битите хлапета е, че по-малкият им отговорил, че „не си играе с боклуци“ и ги напсувал. Те пък на свой ред му взели карти Ю-ги-о и му ги скрили. Показвайки им среден пръст и продължавайки да псува, А. се отдалечил в близка тоалетна и оттам явно е звъннал на баща си. Шестимата категорично твърдят, че не са били момчето, а само са накъсали старите му карти Ю-ги-о.

Каквато и да е историята на детското спречкване, шестимата продължили към Римски терми, където ги застигнала „тежката справедливост“ на разярения баща на Атанас, водещ подкрепление - двама негови авери. Мястото било закътано.

Надошлата шпицкоманда от зрели мъже ритала хлапетата в слабините, удряли ги с ръце в главата и бъбреците, едното било блъскано в дърво, друго изгубило съзнание. Накрая им казали, че са "малки мърши" и заплашили, ако се разчуе, да пребият и родителите им.

Кошмарът продължил с това, че явно чувстващият се безнаказан Атанас през следващите месеци ходел и снимал с телефон една от майките, докато взимала детето си.

След година и половина делото стартира в края на октомври 2015 г. Макар че по новите правила на НПК стана почти задължително да бъде задържан веднага след произнасянето на осъдителна присъда на първа интанция, Атанас А. вчера бе пуснат под гаранция 500 лв.

Засега не са съдени съучастниците му от деня на побоя.

С тази присъда се доказва, че този вид деяния не се разминават безнаказано. Нашите деца ще растат със съзнанието, че в България има справедливост!!! И преди да посегнеш на някой беззащитен, трябва да е замислиш!!!! Всеки трябва да носи отговорност за постъпките си!!!

Това написаха днес в специално създадената по повода фейсбук група "Стой далеч от детето ми!" родители на пострадалите.