След отпадането на фаворитите, Григор Димитров имаше всички шансове да стигне до финала на турнира в Делрей Бийч, Флорида и дори да триумфира с титлата, но след разочароващо слаба игра изненадващо отпадна на полуфиналите. Най-добрият ни тенисист допусна неочаквана загуба от световния №89 Раджийв Рам с 4:6, 3:6. 31-годишният американец очевидно е неудобен съперник за. Гришо, след като записа четвърта победа от четири мача между двамата.

Днес най-добрият ни тенисист изпитваше трудности във всеки един елемент. Сервисът му бе изключително колеблив, а традиционно силният форхенд го предаде в ключовите моменти. За целия двубояй Димитров не успя да се добере до нито един брейкбол в подаванията на съперника. Рам от своя страна проби на три пъти сервиса на българина – веднъж в първия сет и два пъти във втория.

Въпреки загубата Григор си осигури 24 800 долара от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста, благодарение на които през следващата седмица ще се изкачи с две места в ранглистата и ще заеме 26-о място. За таланта ни следват няколко дни почивка, а през слевдващата седмица му предстои участие на силния турнир в Акапулко, където през 2014-а спечели титлата.

А победителят от днес Раджийв Рам очаква Хуан Мартин дел Потро или Сам Куери на финала.