Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Делрей Бийч от категория АТП 250 след убедителна победа с 6:4, 7:5 над Адриан Манарино от Франция. Двубоят противопостави четвъртия срещу осмия в основната схема, а Григор остана най-високо поставеният тенисист в надпреварата след отпадането на Кевин Андерсън, Бърнард Томич и Иво Карлович.

Това бе първи двубой между двамата в професионалния тур. По време на срещата във Флорида духаше силен вятър, който се засили във втория сет и създаде  трудности и на двамата тенисисти. Все пак българинът се доказа като по-класният играч и успешно се напасна на неблагоприятните условия за игра.

Откриващият сет се реши с един късен пробив за Гришо. В ключовия десети гейм при 5:4, Димитров подходи много агресивно, притисна опонента и поведе с 40:0. Французинът неутрализира първите два сетбола, но при третия Гришо бе безпогрешен – 1:0  за българина след 34 минути игрa.

Втората част стартира равностойно. Сервиращите печелеха сервис геймовете си сравнително безпроблемно до 4:4. В деветия гейм  Димитров допусна двойна грешка за 0:30, а пробивът стана факт след продължително разиграване, приключило с точка на мрежата за Манарино. Французинът получи шанс да сервира за сета, но Григор не бе в настроение да се предава. Българинът се мобилизира и след много хладнокръвна и концентрирана игра спечели следващите три гейма, с което си гарантира и крайния успех.

На полуфинала Димитров очаква победителя от срещата между Бенямин Бекер  и Раджийв Рам.