Павел Шаврин е инженер и живее в Магнитогорск, Челябинска област в Русия. Той е един от хилядите собственици на стари лади и не веднъж е чувал вицове за старите коли, които се превърнаха в символ на социализма.

Сега обаче Шаврин решил прекрати изведнъж всички подигравки и... леко преобразил своята ВАЗ 2101, съобщава Russia Today. Колата е позната като Жигули в социалистическия лагер и като Рива в Западна Европа. Инженер Шаврин намерил отнякъде стари вериги от танк и дооборудвал ладата си с тях.

За целта е повдигнал колата си на метална платформа, за всеки случай и с парапет. Сега шофьорското място е на почти два метра от земята и качването не е лесно, но инж. Шаврин е доволен от постижението си.

Старата лада може и да е изпитвала трудности при изкачването на баири, но с новите вериги този проблем е изчезнал. След тунинговането ладата вече може да преминава през кал и сняг.

Производството на този вид лади спря през 2012 година. В продължение на 40 години са били продадени почти 20 милиона от познатите ръбести коли.