Снощи големият футбол в Европа се завърна с първите осминафинали в Шампионската лига, а оттам се разразиха и страсти. Кристиано Роналдо скандално напусна пресконференцията преди мача с "Рома" тази вечер, тъй като се обиди на въпроси на журналисти. Пред медиите седяха той, Иско и треньорът Зинедин Зидан.

Португалецът първо се подразни на намеци, че не се намира в най-добрата си форма и че бележи малко напоследък. Последва питане не смята ли Роналдо, че приятелските отношения между Лео Меси, Неймар и Луис Суарес помагат и на взаимодействието им на терена. Докато той не бил близък с Гарет Бейл и Карим Бензема.

"И откъде знаете, че е така? Твърдите го, защото се пишат подобни неща, вече не издържа Кристиано. - Сега ще ви кажа нещо. Когато играех в "Манчестър Юнайтед", с Гигс, Скоулс и Фърдинанд си казвахме само "добро утро". Но въпреки това спечелихме Шампионската лига. Общувахме на терена, което е най-важното. Какво от това, че не излизам да вечерям с Бензема или пък че Бейл не и идва на гости у дома? Изобщо не е важно, за мен не означава нищо."

Последва размяна на реплики с други репортери. Имаше въпрос за дузпата, която Меси изпълни онзи ден в мач от Примера дивисион, когато не стреля във вратата, а плъзна топката напред към Суарес. Роналдо попита на свой ред има ли някой, който да е вкарал повече голове от него в Европа, откакто е преминал в "Реал". Не последва отговор и №7 стана от мястото си и напусна пресконференцията. Не е изключено да бъде глобен от УЕФА.

Междувременно битките започнаха и по терените. В един от най-интересните осминафинали, повторение на плейоф от миналата година, "Пари Сен Жермен" спечели с 2:1 срещу "Челси". Златан Ибрахимович откри резултата от пряк свободен удар с помощта на рикошет от стената. Попадението е историческо - шведът е първият футболист, който вкарва в Шампионската лига в 10 поредни сезона.

В края на полувремето Джон Оби Микел изравни. В 78-ата минута Едисон Кавани даде победата на парижани.

Домакините имаха сериозно предимство след почивката и пропуснаха много положения. "Сините" от Лондон също можеха да вкарат, контраатаките им носеха опасности. През миналата година краен победител бе ПСЖ. Снощи имаше напрежение между фенове около "Парк дьо Пренс" и се наложи полицията да използва сълзотворен газ срещу агитката на гостите.

"Бенфика" пък измъкна 1:0 от "Зенит" (Санкт Петербург) в Лисабон. Победата осигури Жонас с глава след центриране от пряк свободен удар в края на сблъсъка. Малко преди това втори жълт и червен картон получи Доменико Кришито от руския тим.