Григор Димитров записа отличен старт на турнира от АТР 250 на твърди кортове в Делрей Бийч, Флорида. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:4, 6:2 над Дуди Села (Израел) след малко повече от час игра на централния корт, пише tennis24. 

Срещата между двамата трябваше да започне в 19:30 часа снощи, но стартът й се забави с часове заради дъжд. Когато двубоят най-сетне започна, Димитров нямаше никакви проблеми и се наложи изразително в два сета.

Българинът направи един пробив в първата част и два във втората, като в същото време нито веднъж не загуби началния си удар. Във втория кръг (осминафинал) Димитров ще срещне победителя от двубоя Дамир Джумхур - Рикардас Беранкис в сряда или четвъртък вечер. За първата ни ракета двубоят днес бе първи след загубата му с 1:3 сета от Роджър Федерер в трети кръг на Откритото първенство на Австралия. След това той си даде почивка в САЩ.

Срещу Села го подкрепяше малка, но задружна българска агитка с родния трибагреник.

Междувременно Цветана Пиронкова преодоля квалификациите на турнира на твърди кортове в Дубай и в първия кръг ще излезе срещу Барбора Стрицова (Чехия) днес по обед. До момента балансът от мачовете между двете е на страната на Цвети - 3:1 победи.