69 народни представители са се подписали под искането за вот на недоверие срещу правителствотo заради "провал в здравната политика". Това каза депутатът от БСП д-р Емил Райнов малко след внасянето на вота в деловодството на парламента. Подписалите се депутати са от парламентарните групи на БСП и ДПС, както и независимите Георги Кадиев и Велизар Енчев.

Д-р Хасан Адемов (ДПС) обясни, че има индикации, че и депутати от други парламентарни групи ще подкрепят вота. Той обясни, че има предвид групата на БДЦ.

"Вотът на недоверие е форма на диалог между управляващи и опозиция, но надеждата е да има корекция в този сектор, защото политиката, която се води, е изключително неправилна, несистематизирана, с командно-административен подход, лишават се български граждани от достъп до здравеопазване", каза още Адемов.

Според него при тази политика няма как българските лекари и специалисти по здравни грижи, да бъдат доволни и да работят спокойно. Адемов изтъкна, че пациентите също са притеснени, а проблеми има и в лекарствената политика.