Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

3 милиона 586 хиляди 777 лева и 76 стотинки. Точно толкова е изплатило българското правителството на избрани от него медии в последните дни на миналата година. Данните са от публикуваните справки за изпълнение на комуникационните планове по оперативните програми. Правителството спря да публикува тези данни през август миналата година, но сега е компенсирало наведнъж с данни за всичките месеци до края на 2015 година.

Тези пари са за програмно време в телевизии и радиостанции. Те се разпределят напълно произволно – без обществени поръчки, според избора на съответния управляващ орган, т.е. министър.

ПАРИТЕ ЗА МЕДИИ: ТЕ ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ КАК ГИ ПЕЧЕЛЯТ

Най-много пари през декември е раздала оперативна програма „Транспорт“, която е към Министерството на транспорта на Ивайло Московски – за декември от там към някои медии са заминали 1 240 206 лева и 99 стотинки. След него се нарежда Лиляна Павлова с оперативна програма „Регионално развитие“ - 1 085 671 лева и 8 стотинки. Съвсем малко назад е „Конкурентоспособност“, която е към икономическото министерство на Божидар Лукарски – 932 042 лева и 22 стотинки. „Околна среда“ на Ивелина Василева е раздала предколедно на медии 322 917 лева и 47 стотинки, а в дъното по „щедрост“ е Ивайло Калфин с „Човешки ресурси“ и 5 940 лева. Това обаче си има обяснение – социалното министерство е изплатило по-рано през годината договорените директно с медии суми.

За цялата 2015 година министрите са раздали на телевизии и радиостанции без търг общо 6 744 938 лева и 53 стотинки. Това обаче са сумите само по подписани през годината договори, а суми са се изплащали и по договори от предишната година.

Ето какви суми за раздали отделните министерства за медии през декември и за цялата 2015 година:

Шампион в предколедното получаване на правителствена помощ е БНТ със 712 хиляди лева, следвата от бТВ със 700 хиляди. Отделно обаче бТВ радио е получило 81 хиляди. България ОН ЕР е с „коледен подарък“ от почти 640 хиляди, а Нова – с малко над 520 хиляди.

Ето кои медии и по колко са получили през декември:

Класирането обаче е различно, когато се погледнат всички изплатени суми по договори за 2015 година. Нова телевизия излиза начело с почти 1 милион и 400 хиляди лева. На второ място е бТВ с почти 1 милион и 200, в които влизат и парите за бТВ радио. БНТ е с над 800 хиляди лева, България ОН ЕР с 660 хиляди, Дарик радио с над 600 хиляди. С близо по 200 хиляди лева са групите от радиостанции около БГ радио и ФМ плюс. Сред избраните е и радио К2 на Илияна Беновска с общо 157 хиляди лева за миналата година.

Ето кои медии по колко са получили общо по договори за 2015 година:

От влизането на България в Европейския съюз раздадените без регламент и без обществени поръчки пари за телевизии и радиостанции доближават 100 милиона лева.

В програмата на правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок бе записано:

"Въвеждане на координационен механизъм за разходване на публичния ресурс за медиите по ясни правила без опити за оказване на политическо влияние".

Това не само, че не е направено, но и при приемането на новия Закон за обществените поръчки мнозинството остави изключението – няма да се провеждат обществени поръчки, когато властта си купува програмно време. Това ще продължи да става на тъмно. Въпрос за зрителите и слушателите е дали тези пари правят програмите по-приятелски настроени към правителството.

Ключови думи

Коментари

mardafi

Не видях отчет на оня педераст Станишгей

иподякон

Прости,Господи!Но,тези фарисеи,с чужда пита помен правят!Матей 7:15-20 15. Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители. 16. От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? 17. Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. 18. Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. 19. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. 20. И тъй, от плодовете им ще ги познаете.

списъка показва

Храни куче да те лае

ПОЗНАТО!

ИЗ КЛОЗЕТНИЯ РАЗГОВОР ПОД МАГНОЛИЯТА: „ Тя, затова е техническа помощ за медиите. Тя не е за кравари или овчари, или за прокурори. Правят се конкурси и те се печелят. И те много дорбе знаят как ги печелят, защото се разбират помежду си.“

!!!!!!

Това е списък на най-големите критикари, опозиционери и лични душмани на Бойко Борисов! Само чуйте Стефан Софиянски в момента по БНТ, при царския кочияш Цонев!

Някой като Нова и Дарик са на две хранилки. Хем взимат от правителството, хем от "Америка за БГ" за да свалят правителството

Показателно

ПеевскиТВ е на дъното при регионалните кабеларки. Поредната умна и красива опорка умре

внв

Редете се и Вие на опашката, като гледам списък соросоид до соросоида, мила моя, майно льо :))) Може и да Ви огрее, покривате 100% критерия, хаха. Я напишете пак нещо за Путин :)))

Е, и? Нещо искате да кажете с тези таблички, или просто ви е яд, че не можете да добавите и това към фармацевтичните печалби? Не стигат ли, хм?

Радев

Сега стана ли ви ясно защо е този медиен слугинаж към Боко Кратуната?

Радев

...и защо Беновска върти такива вувузели по Анал 3.

ozzy

" В програмата на правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок бе записано: "Въвеждане на координационен механизъм за разходване на публичния ресурс за медиите по ясни правила без опити за оказване на политическо влияние". Това не само че не е направено, но и при приемането на новия Закон за обществените поръчки мнозинството остави изключението – няма да се провеждат обществени поръчки, когато властта си купува програмно време."

оззъ

Господи, колко си глупава!

ozzy

Бойко Борисов застанал пред огледалото в своя кабинет и попитал: - Огледалце, огледалце, я кажи – кой е най-успелият политик в България? А огледалото отвърнало: - Ти си, Деляне, ти си!

таран

...и Б.Б.се примирила!Отишла до "Лафка" и си купила "интимна" хартия!Гъз глава затрива!

оззъ

Господи, колко си глупава!

Десен

#ОСТАВКА

Александър Пелев

Колеги, моля пуснете разбивка, кой министър на кого дава най-много!

desen

Това е демокрацията и така правят десните! Не даваш на тия, които те харесват, не взимаш необезпечени кредити, особено ако ти ги дава Цветан Василев, защото са крадени и други такива работи!

иподякон

Чадо!Черкува ли се скоро,сине?Не използвай името Божие,нахалост!Защото Бог рекъл: «Да сътворим човеци по Наш образ и подобие. На тях искам да поверя земята: всички риби, птици, животни и растения.» И сътворил Бог човека по свой образ. Сътворил мъжа и жената. Благословил ги и им казал: «Плодете се и множете се! Поверявам ви земята. Бъдете повече от рибите, птиците, животните и растенията. Грижете се за тях. Растенията и животните да ви служат за храна.» Бог видял всичко, което бил сътворил: а то било твърде добро. Това станало на шестия ден.НЕКА БЪДЕМ ПОВЕЧЕ ЧОВЕЦИ,ОТКОЛКОТО АНТИХРИСТИ И ЧУДОВИЩА!Трудно ли е,приятели?

Кака Мара

И да хвалите човека, че онези мискини в Лондон го пощуриха тюх бре.

Снежанка

Иван Костов застанал пред огледалото в своя кабинет и попитал: Огледалце, огледалце, я кажи кой е най-успелият политик в България? А огледалото отвърнало: Ами дръпни се, че пречиш на Бареков!

socialen

Така Борисов и Цветанов купуват медиен комфорт с парите на Данъкоплатеца. Незабавна оставка на неграмотното Нещо, незнайно защо наречено от някои "правителство".

Дедо Бойко.

Птичките са като политиците. Докато са на земята се задоволяват с трохи. Но като хвръкнат ти се изсират на главата. След година Бойко Методиев ще е: 1) футболист 2) затворник 3) пенсионер 4) в неизвестност (в Масква или на вилата в БарЦелона?!). Залагайте :)

Радан-Тръмп Донев

Ами ако Клуб-З беше в списъка дали щеше да има толкова риване? Защо не помилите комсомолеца Бедров да ви напише една дописка за финансите на ДеСеЕБе? Там по всички правила както се прави, взел .. дал ..

ПРАБАБА 73

ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА ФИНАНСИРАНЕ ТУК В БГ НЕ СЕ ЗАДАВАТ НОРМАЛНИ ВЪПРОСИ КЪМ ВЛАСТТА ИЛИ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЛОНДОНСКИ ВЪПРОСИ.И ЗАТОВА ЩЕ СИ НИ МАЧКАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО.

Петя

Неуважаеми герберски тролове ,моля пишете без правописни грешки. Винету не е единствената книга. Моля прочетете поне още една

Даскалица

Мале-е-е, какво доживЕхме! Костовитянски трол да ни говори за правопис! Отдавна съм дефинирала критериите за различаване на костовитянин от атакист - ако в изречение от пед думи има по-малко от шест правописни грешки, значи е костовист. Ако са повече - атакист!

mareto

Канал3 и радио К2 ???? Хайде Бойко - ОСТАВКА!!! Не може хората да се борят с пеевщината и в същото време да се наливат пари в тези уж-медии.

кирето

Маро, я като издоиш козата да ни напишеш, защо правителството трябва да предоставя финансиране само на корпоративни медии, които да оплювателстват срещу него, а обективните, които отразяват реално събитията, трябва да бъдат репресирани? Този драгалевски болшевизъм съвсем ви е изпил и малкото акълец у тиквите оскубани...

Вяра

Пари са раздавани от министерствата на Б.Лукарски, Л. Павлова, Ив.Василева, Ив.московски и И. Калфин. Не са раздавали пари за медии МНЗ, Образование, правосъдие. Изводите са ясни- от медиите сме обработвани според това кой е давал пари за тях.

Ами сега

Беноффска за кинта ли реве или за на бат бойко патката?

mireto

Нова, БНТ, БТВ, България ОН ЕР, Дарик, БНР, радио Фокус ???? Хайде Бойко - ОСТАВКА!!! Време е собствениците в сянка, на посочените медии, да вземат властта. Не може хората да се борят с простотията, а да се наливат пари в медиите, които олицетворяват най-истинската посредственост!

кирето

Маро, я като издоиш козата да ни напишеш, защо правителството трябва да предоставя финансиране само на корпоративни медии, които да оплювателстват срещу него, а обективните, които отразяват реално събитията, трябва да бъдат репресирани? Този драгалевски болшевизъм съвсем ви е изпил и малкото акълец у тиквите оскубани...

Петя, ти чувала ли си дефиницията за грамотност? Не е това, което си мислиш!

дебелян пеевский

Кой знае що, под тия статии нема грам югозомбита, развеселени и прочая паплач-борци за морал в коментарите и почтеност в политиката.

Не позна

Мързи ме да се логна, мога да ви рендосвам и така. Та я кажи Дебелянчо мамин, защо правителството трябва да раздава парите на европейците на медии, които пръскат дезинформация и създават настроения против властта? Като брътвиш за морал, сукин сине, къде намери морала в това да плюеш по някого с компромати, да изопачаваш информацията, да лъжеш най-нагло и в същото време да се поставяш в ролята на жертва заради това, че оплюваният от теб не ти е дал пари, за да го омаскаряваш? Оказа се, че и статията в Щпигел, и тъпотията в Лондон са дело на терористите от "Престъпна мрежа" и присъдружие - цялата кочина около Пърдан. И искате да ви се плаща за това? Айде нема нужда! Моралистите батюви те...

Боби

За мен ,все по-малко зрител и слушател,няма съмнение ,че парите правят тези програми по-приятелски настроени към правителството.Че кой сече клона на който седи?

лимпида

усещам че нещо палачинката в БТВ и Нова се обърнаха. Усещам някаква промяна. Нещо от сервилността изчезна. За съжаление обаче не се появи критичността, персонално към Борисов. В едно скорошно интервю по БТВ, иначе нетърпеливия да изслуша събеседника си Хекимян, беше като упоен, докато Борисов си говореше това което си знае.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.