Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова също видя сценарии, които целят дискредитирането на премиера Бойко Борисов и правителството. Повод за коментара на Бъчварова стана срещата на премиера с българи в Лондон преди няколко дни.

ПЪЛЕН ЗАПИС: ТОВА, КОЕТО НЕ ВИДЯХТЕ ОТ СРЕЩАТА НА БОРИСОВ В ЛОНДОН

"Очевидно има сили или групи, които създават провокации пред правителството и пред властта. Това е вид опозиционност. Чрез определен тип средства, които не са пряко свързани със целта да се стигне до целта - дискредитиране на правителството и премиера. Аз приемам всякакви критики. Но тогава, когато се използва невярна информация, когато съзнателно и преднамерено се подвеждат публиката и гражданите, това предполага умисъл."

Това каза Бъчварова пред бТВ.

На въпрос какво вижда, когато се погледне в огледалото, тя отговори:

"Себе си виждам".

Подобен въпрос бе зададен и на премиера от българин в Лондон. Той попита Борисов дали като се погледне в огледалото вижда Делян Пеевски.

АРНАУДОВА: КАКВО ВИЖДАТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА БТВ И НОВА СЛЕД СРЕЩА С ПЕЕВСКИ?

Бъчварова каза още, че полицаите, с които МВР разполата, са 24 хил. По повод битовата престъпност тя обясни, че в МВР се стараят да имат повече патрули.

"Вървим след събитията, превенцията е правилната политика", призна вътрешният министър.

Тя се похвали, че опитът за атентат срещу Алексей Петров вече е разкрит изцяло. Бъчварова изтъкна, че атентатът е бил готвен две години, но е разкрит за три месеца.

ЧЕТИРИМА УКРАИНЦИ ОБВИНЕНИ ЗА АТЕНТАТА СРЕЩУ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

По убийството на бизнесмена Александър Антов се работело много активно.

"Доста сложен случай. Това, което е трябвало да бъде направено в първите часове и дни е направено. Интересен и сложен случай", каза Бъчварова.

СОБСТВЕНИКЪТ НА МОДНА КЪЩА "АГРЕСИЯ" НАМЕРЕН УБИТ

Вицепремиерът призна, че е притеснена от разцеплението в Реформаторския блок, което си проличало особено при избора на Меглена Кунева за министър на образованието. Бъчварова каза, че се надява ГЕРБ и реформаторите да си партнират по ефективния, а не по трудния начин.

МЕГЛЕНА КУНЕВА ИЗБРАНА СЪС 106 ГЛАСА, АМА ДВАМА СЕ ОБЪРКАЛИ