Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вицепрезидентката Маргарита Попова иска да види на президентския пост, който носел "много енергия, в който е цялата традиция и бъдеще на нацията", просветен лидер, непартийна фигура, човек, който няма корпоративни интереси. Това стана ясно от нейно интервю пред БНТ. Попова не уточни дали настоящият президент Росен Плевнелиев не притежава тези качества. Но бе по-конкретна по въпроса, че сегашният държавен глава не я уважава.

„Президентите трябва да се научат да бъдат кавалери и да уважават повече своите вицепрезиденти. Досега не съм видяла това в нито една президентска двойка, включитело и в нашия мандат”, каза Попова.

Индиректно тя нападна Плевнелиев и, че е станал жертва на посредствените служители, които "ходят по коридорите на президентството".

„Всичко смислено, което правя е за този мандат и за този президент, макар че посредствеността внушава друго. В разговор на четири очи съм казвала на президента да държи настрани посредствеността. Сигурно полага голямо старание да го прави, но не знам дали успя”, каза вицепрезидентката.

След което призна, че двамата с Плевнелиев не винаги са на едно и също мнение, но ако си послужела с терминологията на литературата, вицепрезидентът не бил на „Дондуков” 2, за да извайва или доизвайва образа на държавния глава. Предполагало се, че президентът има достатъчно опит, за да може вицепрезидентът му да играе нещо повече от поддържаща роля в институцията.

„Знае се кой е президентът, никой не оспорва решенията му, който и да е президент, включително аз, не ги оспорвам”, обясни Попова, като направи лапсус, наричайки се президент, а не вице.

На конкретния въпрос би ли се кандидатирала за държавен глава, Попова заяви, че такива планове не я занимавали в момента, но „няма нищо неестествено, за който и да било вицепрезидент, да се кандидатира”.

„Нима е ненормално или неестествено един вицепрезидент да има възможност и право, желание и основание да се кандидатира?”, попита тя.

И бе категорична:

„Ако някой ми предложи, ще реагирам разумно”.

Попова повтори и тезата си, че преди да се заемем със съдебната реформа, много по-важно е да постигнем социална справедливост. Тя много добре знаела колко проблеми има в съдебната система, но като част от държавната власт, не било възможно и логично да се полагат грижи само за нея.

Индиректно тя разкритикува реформаторите за това, че „хвърлят в пространството” идеята за промени в 10-15-20 закона, без да казват на хората, че и да бъдат приети, това не означава автоматично, че хората ще получат справедливост.

И след това съвсем целенасочено удари по новата правосъдна министърка Екатерина Захариева:

„На нея ще й трябва много време, за да разбере какъв е точно случаят.”

После вицпрезидентката се опита да обясни:

„Справедливостта е не само буквата на писаното в закона, важен е начинът на прилагане на закона, защото магистратът се ръководи от закона, но се подчинява на закона и на своето вътрешно убеждение. Какво е вътрешно убеждение – това е културата, манталитетът, познанията на този магистрат. И от тях зависи човекът да получи не правдоподобие, а правосъдие. В тоя живот и в тоя свят няма абсолютна истина, тя е относителна”.

Накрая стана ясно, че Маргарита Попова „се чувства много неудобно и се срамува”, защото на колегите й от ВСС им се наложило 10 дена да обсъждат SMS-и и записи на съдийки (по случая „Двете каки”).

„Има упадък на морала, той засяга и съдебната власт. Но се внушава, че това е реформата на реформите и ако тя не се приеме, всичко ще се сгромоляса. Няма такова нещо. Трябват разум и търпение. Промените за добро ще се случват. Изтъркахме понятието реформа”, завърши вицепрезидентката.

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Малко си попрецъфтела да те уважат с една разходка в парка, но ще говоря с мъжкарко. Може да те огрее, той не пробира.

Ох, мила... тези, дето те уважават, се броят на пръсти, и между тях просветени няма. Може да има посветени... в некои масонски мистерии.

Боко е гениален... да даде президента на Прокопиев, а вицето на Пеевски... и да им гледаме сеира.

посредствен

Марги-то да не се гаври с Боко(за просветения лидер, изключва директно Баце кандидат президент).

............

Надявам се че никой няма да гласува за тази дърта зле изглеждаща таратайка

ПРОСТАКЕСА

ПРОСТАКЕСА

камъче

Плевнелиев се прави на футболист, Маргаритка разтяга локума "Борисов е чел само Винету", а двамата заедно били имали по-голям резултат от ГЕРБ през 2011!? Аз се сещам за гьостерицата и гьонсуратлъка едновременно. Защо все попадаме на хора, които не могат да излязат от властта с достойнство. Хумореска е, че се мислят за просветени. Очаквам дори да се обявят за възрожденци!

ммм

след този резил на Марга Попова, не очаквам да си намери смислена работа. Никой шеф не иска подобни хора до себе си. Дано тогава разбере, че по-добър от Росен няма да намери в цяла България.

ужас

Мил чиновнически манталитет. Най-важно е какво иска шефа. Ще прокопсаш и кариерата ти е в кърпа вързана.

бг

Тази продължава да се излага.

куку

Ох, Боже..."Ти мен уважаваш ли ме?" виц за един руски пияница...Руска подлога и кукумявка - КГБ-ейско библиотекаро-сарайско куку!

аха

доктор по дебелянопеевските науки, ръководител на доктарантурата - Гестапото, рецензент - Путин

boikodim

Срам. Т.нар. вицепрезидент не се ли усеща, че е на това място само, защото хората гласуваха за Плевнелиев и че при едни избори не би взела повече от 1-2 процента. Вицепрезидентът има само една функция и тя е да поеме този пост, ако нещо се случи с президента (Което е заимствано от САЩ, където президентът е едновременно и премиер и съответно има изключително важна функция за ежедневното управление на държавата). А на практика можеше изобщо да премахнат тази длъжност и председателят на парламента да е резервния вариант до избор на нов президент.

Не е така

Ако нещо се случи с президента, функциите ми се се изпълняват от председателя на Народното събрание

Дали някой щеше някога да знае имената на тези двама обитатели на президентството, ако Бойчето не ги беше лансирал?

пфу

нищо не знаеш

чу

УФСЪ!

hahaha

и тая като руските пеяндурници се фаща за фразата - тиии, мене уважааш ли ме???

тука е така

Президентшата никога няма да може да стъпи на нивото на Плевнелиев,много злее си Маргаритке,едно нещо за тези 5г не разбрах хубаво да си извоювала!!!!

Много неприятен тембър- изнервящ. Тая да не ти е вкъщи. Ще пАдлАдееш.

Радо

Ми то уважението трябва да се заслужи, ама Марга няма изгледи да го получи

Д.Иванов, 6ти отдел

Много харесвам М.Попова!

Анонимен

Разберете най после този премиер не е истинския, за президента не гарантирам.

М.Попова

Много харесвам катедра "Национална сигурност" на "Университет по библиотекознание и информационни технологии"!

Рада де Капон

Настана ГОЛЯМА ВЕСЕЛБА! Само че докато комуноидите ни бутат към Масква, там няма да е останал никой, който да ни посрещне! Всички ша са избягали към Европата, а в Кремъл ще има само такива с дръпнати очи. Кво правим тогава? Пак ли германците ще пращат вагони с пари за новия Ленин?

PIPI

КОЯ СИ ТИ МА ПАТКО НЕ ЗАСЛЖАВАШ НИКАКВО УВАЖЕНИЕ тИ СИ ПРЕДАТЕЛКА

Вече нямам никакви съмнения,че вицепрезидентския пост е напълно излишен

сива пепелянка

Кремъл вече и е предложил.......

Деян

Нека приемем, че Попова не е съгласна със своя Президент. Има правило и на времето ни го показа Блага Димитрова. Тя също не беше съгласна в оня случай с Желев и изрази несъгласието си по най-достойния начин - подаде си оставката. Изглежда Попова е оперирана от чувство за достойнство, а такъв човек да ни е вицепремиер е обидно за всички българи.

мдаа

Голям резил е тази..За 4 години успя да предаде и президента и премиера,без които щеше още да си е редови чеп за зеле в н-ския съд.

Възможно ли е подобно вам леке да бъде уважавано? Пачавра

Елена

Иска да каже, че настоящият президент е необразован и непросветен????!!! Нахалство

РАДАН ПРЕЗИДЕНТ, Попова - вице!!!

mardafi

В общи линии тая е една обикновена крадла

Тази нагла жена заема най-високоплатената синекура в държавата.

65

Горката калинка! Лошата новина за нея е, че между просветените лидери няма желаещи да я вземат за вице, а добрата, че дори от Филиповци няма мераклии да я уважат!

За уважението.....

Съдията: - Госпожа Айше, защо искате да се разведете с господин Асан? Айше: - Ами когато се оженихме Асан ме ебеше... Съдията: - Не, не, така в съда не бива да се говори! Кажете "уважаваше ме". Айше: - Добре де, уважаваше ме по пет пъти на ден, после почна да ме е... да ме уважава по веднъж и тази година спря да ме уважава! Съдията: - Господин Асан, какво ще кажете в своя защита? Асан: - Уважаеми съдии, уважаеми съдебни заседатели, уважаеми присъстващи... Та значи уважение търси Марга....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.