Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Украинецът Артьом Темпинский е организаторът на опита за покушение срещу бизнесмена, бивша барета и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров, като той е действал заедно с още трима свои сънародници, съобщи на пресконференция зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, предаде БГНЕС. Един от четиримата - Роман Логвиненко, е арестуван, другите са обявени за издирване от Интерпол. Имената на останалите двама са Йевен Балков и Максим Чорний.

БРОНИРАН МЕРЦЕДЕС СПАСИЛ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ (СНИМКИ)

Подготовката за неуспешния атентат срещу Алексей Петров, разиграл се на 29 октомври миналата година на метри от дома на бившата барета, е била доста сериозна. Украинците година и половина са го наблюдавали и са действали много професионално, каза Борислав Сарафов.

"Установили са нейните (б.р., на жертвата) навици и начина на охрана. Установили са методите и средствата и действията на охраната на жертвата. Проучили са всички особености на терена като се камуфлирали, както като клошари, така и с камуфлажно облекло. Подбрали са единственото възможно оръжие, което би могло да доведе до смъртта на набелязания от тях обект", коментира Борислав Сарафов. 

Има разпитани двама свидетели, които са дали информация за украинците и са включени в програмата за защита на свидетелите. Единственото, което е спасило Алексей Петров е фактът, че е ударена предната дясна рамка на колата и гранатата не е влязла в автомобила, обясниха разследващите днес.

Гранатометите са били произведени в България за руската армия и са изпратени в Русия, като отново са внесени в страната.

Алексей Петров обяви награда от 100 хиляди долара на информатори, които дадат достоверни данни за нападението.

Ключови думи

Коментари

cos

И милиция и медии са се разтичали да се занимават с охраната на този мерзавец.

до COS

Ей, COS, щом пишете "милиция", знайно е в коя епоха сте останали да живуркате. Къде пък в текста прочетохте, че някой се занивама с охраната на когото и да било. Разбира се, че полиция и прокуратура трябва да се занимават с разнищването на престъпления. Не може да се гърми където и да било у нас, камо ли в София! Вие какво искате - България да се превърне рай за бандити ли?

mardafi

Все ми е интерешно защо тоя добър бизнесмен и данъкоплатец го целят с гранатомети

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.