Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Без да отричаме всички страници от българската история, включително актовете на несправедливо и незаконно насилие, ние трябва да разберем, че отбелязването на такива дати не може да бъде използвано като опит за по-нататъшно разделение на българската нация. Ако продължаваме по този път в България ще трябва да бъдат издигнати в центъра два монумента - единият паметник на глупостта, а другият - още по-голям паметник на подлостта и предателството".

Това заяви от парламентарната трибуна зам.-шефа на парламента Янаки Стоилов (БСП) в изказване по повод навършването вчера на 71 години от изпълението на присъдите на Народния съд.

"Искаме да бъдем от тези, които да издигнат съзиданието, които да отдават необходимото уважение на всички хора, борили се за своите идеи, които последователно са ги отстоявали и които са допринесли за добруването и независимостта на българския народ", допълни Стоилов.

Според него именно това е голямата поука от всички исторически дати.

Стоилов каза още, че историята не трябва да бъде забравена, но не може да се живее само с история. Според него опитите днешните проблеми на България да бъдат обяснявани с това, което е станало или което не е станало в предишни години е оправдание. Стоилов припомни и думите на Александър Лилов, че тази страница трябва да бъде затворена и репликата на Жельо Желев, че преди да бъде затворена тя трябва да бъде прочетена.

"Това четене упорито продължава вече 25 години. Но четенето не бива да бъде извинение за това какви страници се пишат днес. Днес новата вълна на антикомунизъм е по-силна, отколкото преди десетина години. Да, имало е жертви. Но тук трябва да кажем, че не всички жертви са невинни. Тази гражданска война в България продължава около четвърт век. Съжалявам, че днес ние отделяме толкова голямо внимание на тези въпроси", каза Стоилов.

Преди него Димитър Шишков от Реформаторския блок също направи изказване по темата.

"Народният съд узакони левия червен терор в България и я продаде на Съветския съюз. Съдът е учреден с указ на 4 октомври 1944 г. и изпреварва с почти месец Московското примирие от 28 октомври 1944 година. Никой не предвижда нито близо 3000 смъртни присъди, нито почти 200 доживотни присъди като резултат от този трибунал", заяви Шишков.

Той посочи, че народният съд изпреварва с няколко години и разпоредбите на Парижкия мирен договор и този документ, подписан от България, не оправдава нито червения терор и избиването без съд и присъда на хиляди българи, нито правния произвол на народния съд.

"Нека сведем глава и помълчим - всеки със своите спомени за близки и приятели и велики български мъже", завърши Шишков.

 

Ключови думи

Коментари

анонимен

Още едно комунистическо говедо дава акъл,без да се замисля за наследниците на хилядите убити от БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ И КРИМИНАЛНИЯ И КОНТИНГЕНТ.

Марги Драганова

Намерихте начин, за да се оневинявате. Ти си юрист червено говедо.Решението на ООН, ЧЕ НЯМА ДАВНОСТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, това имено ви хвърля в ужасен страх, че ще дойде момент, в който цялата ви банда, ще трябва да признаете, че БКП. е извършила най масови кланета на съотечествениците си, че комунистическият режим е престъпен.Само една малка част от тези престъпления беше показана на 01.02, 2016 г, по канал 1, на Българската телевизия. Няма начин , да се прегърна с вас Янаки , след като моето семейстео е жертва на комунистическата партия, Баща ми ме заведе в село Макреш , за да видя убитите на селският мегдан 17 млади мъже, от полицаи от Враца., с поръка, НИКОГА ПОВЕЧЕ да има такива убйства,Само няколко месеца по късно, ме заведе в София, за да видя как примитиви викат смърт на елита на БългарияПрез периода 01, 09. 1944 г. бяха избити повече от 30, 000 българи., без съд и присъда, Поръката на баща ми беше, никога мойте четири деца, да не стават членове на Столетницата, защото стават съучастници на най пресъпната партия. За тази иценка, плати с 6 години Белене. Да се разцелуваме ли Янаки, НИКОГА

дебелян пеевский

Блаблабла.

Piro

На майка ти в Гъза!

Развеселен

янаки, СРАМ МЕ Е, че сте народен представител и вие и вашите изроди съпартийци!

А от вашия малък началник, комуниста борисов, не те ли е срам?

Деян

Отбелязването на годишнината от кървавото дело на "Народния" съд водело до разделение на нацията. Съгласен съм. Но няма как нормалните хора да не се чувстват разделени от тези, които не само че не осъдиха чудовищните престъпления, извършени от него, а и се гордеят едва ли не с него. Както примерно Бокова се гордее с кървавия си баща.

анонимен

Нахален,безскруполен,циничен-това е съвремения социалист,син нА вчерашния комунист убиец и мародер.

анонимен

Простотиите на хората нямат граници,когато се молят на дявола.

ПЪН

И ЗАПОЧНА КОМУНИСТИЧЕСКОТО СЪВЕТСКО РОБСТВО.СМО ЕДИН ФАКТ-ЖИТЕЛСТВОТО И ДО ЖИВОТ СИ РУСКИ КРЕПОСТНИК,МОГАТ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ ДА ТЕ ИЗСЕЛЯТ И ДА ТЕ ВЪДВОРЯТ В КОНЦЛАГЕР,НАРЕЧЕН БЛАГОВИДНО ПО НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ТРУДОВ. ДА НЕ МОЖЕШ ДА РАБОТИШ ВЪПРЕКИ ТОВА,ЧЕ ИМАШ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ И СИ ДОБЪР СПЕЦИАЛИСТ ЗАЩОТО НОСИШ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ЕТИКЕТ ВРАГ НА НАРОДА И ЗАТОВА ЩЕ БЪДЕШ ОБЩАК.ЧЕ ВИНАГИ МОГАТ ДА ТЕ СМАЧКАТ ПСИХИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ АКО СИ ПОГЛЕДНАЛ НАКРИВО НЯКОЙ КОМУНИСТИЧЕСКИ ГАУЛАЙТЕР ИЛИ СИ ИЗКАЗАЛ,,ОСОБЕНО МНЕНИЕ'' И ЧЕ....ДО БЕЗКРАЙ

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.