Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Членът на Висшия съвет на управляващата в Русия партия "Единна Русия" и шеф на Чечня заплашва публично с убийство бивш премиер на страната и лидер на опозиционна партия, пише в блога си Александър Навални. Няма съмнение, че това е престъпление по смисъла на законите в Русия, коментира известният опозиционер и противник на Путин.

Острата реакция на Навални е по повод разпространен в социалната мрежа "Инстаграм" клип оп Рамзан Кадиров. Чеченският вожд е пуснал запис от около 15 секунди, в който се вижда Михаил Касянов, премиер на Русия от първия мандат на Путин, а сега лидер на опозиционната партия ПАРНАС. Клипът е направен така, че Касянов през цялото време е като на мушката на оптически мерник на снайпер. И очевидно в това вижда заплахата за убийство Навални.

Иначе текстът към клипа гласи:

"Касянов пристигна в Страсбург за пари за руската опозиция. КОЙТО НЕ Е РАЗБРАЛ, ЩЕ РАЗБЕРЕ!"

Като припомня и други изцепки на Кадиров за организиране на атентати срещу опозицията, обвинения в предателство и характеристики като врагове на народа на опозиционерите, както и изявления по повод убийството на опозиционния водач Борис Немцом, Навални коментира, че няма никакво съмнение, че подобни изказвания са одобрявани от Путин и Кремъл.

А сега ще следва уж изтекла информация от Кремъл как Путин бил недоволен и как такива действия не са в негов интерес, уточнява той.

"А всъщност какво му е неизгодно на Путин? Вече много политици по света -  от испански до английски, открито обвиняват президента в лична корупция и съпричастност в политически убийства като това на Литвиненко в Лондон", пише Навални.

И добавя, че на Путин му е удобно да се всява страх в обществото и особено сред онези среди, които искат промяна и наказания за виновните за икономическия провал в Русия.

За да не участват те в протести или в митинги срещу властта или да искат международно разследване на убийството на Немцов, каквато всъщност е целта на визитата на Касянов в Страсбург. Хората трябва да бъдат заблудени, че опозиционните лидери само носят реален риск за живота, за да не ги следват. А за такъв вид сплашване Кадиров, чиято съпричастност към убийства е несъмнена, е идеален инструмент, посочва Навални.

Ако на Путин толкова не му харесваха действията и приказките на Кадиров, то някой щеше да се обади в Чечня и да каже: "Владимир Владимирович моли повече да не правите така". И толкова, категоричен е блогърът. Това, както виждаме не се случва, което говори, че по-скоро е обратното. Казват на Кадиров: "Браво, притесни ги", смята Навални. 

Остра бе реакцията на клипа и от страна на партията ПАРНАС. 

"Тези в Чечения са истински бандити, прикривани от Путин", обяви зам.-председателят на партията Иля Яшин. 

Неотдавна в Грозни бе свикан митинг в подкрепа на Кадиров. На него се събрали един милион души, твърдяха властите. А както е известно цялата автономна република е с население 1,3 милиона. Самият Путин, запитан преди време как оценява действията на чеченския вожд, отговори, че "той работи ефективно".

Ключови думи

Коментари

Ново:Италия съди Газпром за 759 милиона ,в връзка с "Южен поток"! Инвесторы в Россию капитулировали перед нефтью .Бягат с половин милиард на седмица! Россия догнала Африку по уровню экономических свобод Россия вошла в группу стран с "преимущественно несвободными" экономиками, ее соседями в рейтинге стали Алжир (154-е место), Лесото (152-е), Непал (151-е), Гаити (150-е), Таджикистан (149-е) и Эфиопия (148-е).

Россия в январе продавала нефть по $28,75 Сечин попросил у Костина миллиард евро, исчерпав китайский аванс Турция запретила России перевозить грузы по своей территории

Развеселен

вчера по БНТ 1 даваха игрален филм за руската действителност - Левиатан. След като го гледах, простотията на чеченския вожд не ме изненадва, там така си живеят хората

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.