Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира пред бТВ нашумели случаи, а покрай тях и доклада на Европейската комисия за напредъка на България в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Той повтори тезата си, че докладът не е унищожителен, но пък бил „болезнено реалистичен“.

„Докладът показва слабости на множество държавни институции в страната и докладът съвсем ясно – ние не можем да го оспорим, отчита слаб напредък по отношение на корупционните престъпления. Може би не мога да се съглася с констатацията, че слаб е напредъкът и в борбата с организираната престъпност.

Цацаров обяви, че няма да си подаде оставката, каквито призиви отправиха бившият министър на правосъдието Христо Иванов и лидерът на ДСБ Радан Кънев.

По отношение на бившия министър Христо Иванов, аз имах случай вече да кажа, той няма друг полезен ход. Ясно е какво е оставил зад себе си, ясно е какво е това, което е пред него – политическа кариера или отново работа в неправителствена организация. Какво друго може да направи освен да търси виновник вън от определен кръг като е решил, че може да ми иска оставката. Това е свободна държава, всеки може да я поиска.

Но да подам оставката, защото точно Христо Иванов ми я иска... вижте, имам някакво съзнание за начина, по който работя. Не това е човекът, който ще ми дава оценка. Аз имам и съвсем ясна представа за начина, по който той може да работи, начина, по който гледа хората в очите или не гледа хората в очите, но това не ми е критерий.“

Излъченото интервю бе на запис, който е направен преди изявлението на Румяна Ченалова в „Шоуто на Слави“ снощи.

ЧЕНАЛОВА: ЦАЦАРОВ ПРИТИСНА ВЛАДИМИРА ЯНЕВА ДА ОСЪДИ ЦВЕТАНОВ

Няколко пъти Цацаров повтори, че докладът не е унищожителен.

„Ако човек в един момент осъзнае, че не може да се справи с това, което му е възложена, той трябва да има достатъчно сили за това. Но да тълкуваме един доклад, който е – как да кажа, максимално реалистичен като унищожителен, няма да стане, за да направя удоволствие на някого, който е направил всичко възможно този доклад да бъде унищожителен, но не го е постигнал.“

ПЪЛЕН ТЕКСТ: ДОКЛАДЪТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

Следващ по реда за критики бе лидерът на ДСБ Радан Кънев:

Ако за Радан Кънев съм лошия, и това ще го приема. Но и той не ми е мерило за оставка. Доколкото зная той е опозиция. В същото време видях, че ми иска оставката, подреден до управляващата коалиция. Той в качеството на лидер на опозиционна партия, на част от Реформаторския блок, подкрепящ правителството или какво?“

Ключови думи

Коментари

Катюша

Просто тотална и завършена наглост. Да изкарат Христо и Радан виновни за проблемите на България!!! Цаца, дай направо на бесилката да ги качваме!

много му се ще.ако можеше,щеше да ги обеси

Развеселен

чак пък на бесилката... те имат възможност да се явят на избори, да ги спечелят и да извършат исканите от тях реформи както си искат, стига да имат широка обществена подкрепа за това. Ако нямат, става както искат партиите, избрани от мнозинството гласуващи. Толкова е просто.

Развеселен

на война като на война. Христо иска да повлече и прокурора със себе си, след като даде оставка

Абе тъпанар

Цяла България ти я иска.

Avatar

Ти па от кога стана цяла България, илитерат нещастен?

Zaza,v Rumaniya 1000 osadeni za korupziya,v Balgariya-dvama.Hvarlyai ostavkata!Vsichki BALGARI ti iskat ostavkata.

ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА: Прекият избор от магистратите на членовете на ВСС е също изцяло неразработен

Сотир дебелянов се инати!

Ти да видиш наглост! Ти да видиш чудовищна мерзост от страна на едно тлъсто нищожество, назначено за Главен прокурор от сарайския изрод, Ахмед Доган, срещу пет милиона, платени му кеш от Цветан Василев! Тази информация изтече преди повече от половин година в сайта "Бивол", но не беше опровергана от пловдивската тлъста свиня! Защото, редно беше, тази тлъста пловдивска свиня, която, ти да видиш, била много докачлива и обидчива, та редно беше тлъстата пловдивска свиня, вторият в Републиката след Пърдялко Пърдялков, лизач на делянпеевския задник, да заведе дело срещу сайта"Бивол", нали? Само че, тлъстата пловдивска свиня не го направи! Че да не е луд?! Разбира се, че Христо Иванов и Радан Кънев ще ти искат оставката, жалко, тлъсто и противно нищожество! Защото всичките беди на България през последните няколко години, всичките чудовищни престъпления и грабежи на твоя човек - уродливото туловище Дебелян Пеевски, отвливът на инвестиции,кражбите на чуждестранни фирми, мизерията, чудовищната и непозната досега корупция в целия ни живот, всичко това се дължи на теб, тлъсто и жалко нищожество, дето са те кръстили Цацаров! Нищо, ще дойде време и ще те изметем, мерзавецо, лакей на агент Сава и чистач на сарайските клозети! Всъщност, ти през изтеклите години от мандата ти, май нищо друго не си правил, освен да лижеш ДеПеСарските задници и по всякакъв начин да прикриваш престъпленията на антибългарската, етническа и престъпна пасмина на началника ти - агент Сава! Ще те измете този озверял от мизерия народ, нагло пловдивско нищожество със свинската физиономия! Ще те измете! Сигурен да си! Впрочем, и от ЕС точно това казват, при това, казват го в прав текст - че не ставаш, защото прикриваш престъпленията и корупцията на сарайско-библиотекарската пасмина на изрода Доган и Митьо Гестапото! В прав текст ти го казаха, тлъсто нищожество пловдивско!

дебелян пеевский

Мдаа, Костов имаше възможност да спре тоз маразъм, но предпочете да назначи психопат и убиец да му пази гърба. За този поне още не знаем да е заклал някой.

Оставка!

Кабакчиев

Тоя напълно се е самозабравил. Приближава Филчев по начин на изказванията. Но има "правно основание". Знае, че, поне за момента, никой нищо не може да му направи. Както беше казал един юрист преди години, просто няма сила, която да може да махне главния прокурор. Ако, разбира се, не се брои драстичен протест от улицата, при който физически да бъде отстранен. А тоя знае, че дори и това, с 99% вероятност - няма да се случи.

Avatar

Никой не бръсне за сливи Пърдан и Ристя. Това е посланието, казано с две приказки. И напълно основателно, ашколсун на Цацаров!

хаха

да, освен Еврокомисията!

Поне не се нуждае от прякор г-н великият главен прокурор.

Тролетариат

Тролетарята се активизирал нещо ...

Avatar

Предстои изненада за "умните и красивите" - ДСБ-то изхвърлена от ЕНП! Да видим как Пърдан ще обяснява, че ни водел към Европата!

хаха

Автарчо, да не бъркаш ЕНП с КПСС!

kosata

Дебел мазен мошенник!!! Оставка!!!

ozzy

За "аватарчо" тъпакът, "Докладът си е доклад, институциите ще си работят по него и животът ще си продължи" това е най тъпото което е раждала досега простата му ГЕРБаджийска главица. Гьонсуратлък, Мутренско нахалство и безочие, вярно ги чака по-къс втори мандат и от първия 3.5годишен ГЕРБаджиите нискочели.

Гербераст

От Токвочо по умно нема!!!

свински работи

Една тлъста свиня, на име Дебелян Пеевски, е единствената, която има право да иска оставката на една друга тлъста свиня, на име Цацаров, назначена за Главен прокурор лично от изрода Ахмед Доган, срещу пет милиона, платени му кеш от КТБ! Справка: сайта "Бивол"!

"Всеки ден българските граждани научават - как Делян Пеевски купил "Техномаркет", как сградата на бТВ, как участвал в поръчката на за магистрала "Хемус", как "Химко"... Нищо не се случва. Не се образуват проверки, не се образуват досъдебни производства, или ако се образуват, те не се огласяват. Мисля, че българското общество до такава степен се е напрегнало в своя гняв, смятам че лидерите на съдебната система, какъвто е главният прокурор, дължат на това общества малко гласност." "Ченалова даде пример със "страшната информация " за нейното издирване, публикувана на сайта на прокуратурата, и попита: Кога прокуратурата ще каже, че срещу трима български политици в Лихтенщайн се извършва проверка за пране на пари? Че проверява какви са доходите на Делян Пеевски, позволяващи му да купува неща за милиони - за пране на пари. За лицата, които са имали доходи за милиони в КТБ, какъвто е Александър Сталийски. А не, че е арестуван таксиметров шофьор... "

Хахаа

Шиши харесва това. Какъв "слаб напредък", бре. Не е слаб. Няма го. Доволен съм!

Avatar

Предлагам, за общо успокоение на истеричните костовета, анализът на доклада да бъде изготвен от лАбараторията на драгалевския врач! Убеден съм, че с експертния капацитет, съсредоточен там, ще прочетем небивали прозрения - че Пърданчо трябва да оглави програмно / експертно правителство, че всички трябва да подадат оставки, а Пърдан да бъде назначен за Премиер, Президент, Патриарх и Главен Мюфтия, а събраните средства от контрабандата трябва да отидат за покриване на загубите на фамилия Костови от фалита на КТБ. Всички тия работи ги пише в доклада, ама като не можете да четете и оценявате риска, кой ви е виновен? Ей на, др. Костаки тъй оцени рисковете пред КТБ, че банката взе, та се капична. На Лукойл така им изчисли петроля, че цЕлата нАучна общност се изпоизлови'а кой за коя глава свари... Ужас, ужас, само такоф анализ е нужен по доклада и вер селям!

а

Какъв анализ бе, докладът е анализ.

Пърдялко бил докачлив!

Ти да видиш "смелост"! Ти да видиш "достойнство"! Републиканският лизач на делянпеевския тлъст задник, едно мазно нищожество, дето му викат Пърдялко Пърдялков, което нищожество нещо се слага за чорбаджия на едно ПИКливо и смърдящо на сарайски фекалии и сарайска ПИКня, та това мазно нищожество, Пърдялко, ще ходи "лично" при Слави Трифонов, за да му искал обяснение за нанесената обида! Брех, да му се не види! Републиканският лизач на делянпеевския задник бил, на всичкото отгоре, и много докачлив бе! А кой ти дава право на теб бе, нищожество мазно и ПИКливо, кой ти дава право на теб да се гавриш по най-просташки начин с политици, обявяващи се против чудовищните престъпления и грабежи на благодетеля ти - малко по-тлъстото от теб туловище Пеевски? Кой ти дава право с една до безумие цинична порнография, в каквато си превърнал жалката си агенцийка, да обиждаш неудобните на сарайско-библиотекарската престъпна мафия на агент Сава и Митьо Гестапото? КОЙ бе, мазно нищожество, внуче на комунистически терористи, но и гнусни агент-провокатори? КОЙ бе, нищожество тлъсто, слузесто и сополиво? Ами, хайде де! Хващайте се подръка с Крачун, който вместо глава, носи на раменете си една продълговата кратуна, банкянски сорт, та, хващайте се подръка с Крачун и заминавайте при Слави Трифонов! Само че, преди това минете през боянските сараи, та да изчистите клозетите и да ви платят някой лев!

ozzy

И "аватарчо" щял да ходи при Учиндолското за обяснение.

Пена

Е па тоа мазния и неговата кохорта от ВСС нема ли да спре да се меша в другите власти коментирайки постоянно Кънев и Иванов.Кой че му потърси сметка, че не признава разделението на властите.КОЙ

Avatar

Пено, а каква власт са Пърдан и Ристю, че са не сещам баш? Цацаров не коментира изявите на Пърданча като депутатин, оти он повекето време седи да пуща статуси у фейсо, нежели да ходи у парламента, а Ристю си е безработен лаладжия.

ozzy

Сотир: „Докладът показва слабости на множество държавни институции в страната и докладът съвсем ясно – ние не можем да го оспорим, отчита слаб /СЛАБ 2/напредък по отношение на корупционните престъпления."

15/15

Това на снимката е Джаба.

Покемон

Само ДП-Свинята може да иска нещо от Сотю Цацата!!

съблазнен

Идва ми да го погъделичкам по гушката.Гуци,гуци,гуци.

mardafi

Представям си Джаба на колене и прави фелацио на другата свиня - баси отврата

ozzy

Между другото не чух и не видях досега мнението на Мутрата за доклада на ЕК!?

Avatar

Изпреварва Полша, Унгария, Хърватия и Румъния Норвегия №1, Франция аут от челните 20 заради възхода на Льо Пен България подобрява резултата си по състояние на демокрацията и се придвижва с 9 места напред - от 55-о според миналогодишния доклад до 46-о място в този за изминалата 2015 г. Страната ни е по-напред по този показател от Полша, Унгария, Хърватия и Румъния. Това показва световна класация за състоянието на демокрацията, определяна от анализаторите на Economist Intelligence Unit (EIU).

България с 9 пункта напред по състояние на демокрацията, 46-а в света през 2015 г.

Нода

Всичко се движи прекрасно, под мъдрото управление на тиквун държавата цъфти, а мафията не смее да се покаже от страх, че прокуратурата ще и види сметката!!!

Някой

Да наистина, този ли, който разпространява лъжите на медиапул и се позовава на тях по време на официални заседания на ВСС? Крайно време е такива измислени герои като Христо Иванов да не бъдат допускани в управлението на държавата...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.