Джеймс Котак, барабанистът на германската рок банда "Скорпиънс", излежава едномесечна присъда в затвор в Дубай, съобщи сайтът "Контактмюзик".

51-годишният американец Котак (51 г.) е арестуван по време на междинно кацане в Дубай, след като по време на полета от Москва за Бахрейн се напил, държал се неприлично и показвал средния си пръст на пасажерите без видима причина. Той отправил и "обидни думи" към "неграмотните мюсюлмани", имайки предвид афганистанските и пакистански пътници, които се случили на борда. Когато установил от каква националност са, мистър Котак демонстративно си запушил носа и заявил, че му миришат и няма желание да пътува заедно с тях. Накрая, за десерт, свалил панталоните си пред служители на летището в Дубай, което очевидно преляло чашата и полицаите го арестували, а съдът го пратил в затвора по бързата процедура. 

Заради ареста Джеймс Котак не бил барабаните в концерта на "Скорпиънс" в Бахрейн преди състезанията за Формула 1, а на групата ѝ се наложило да му сложи заместник.