Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БЕРЛИН – “Кризата с рублата, войната в Украйна, Русия е под натиск. Този натиск обаче пропагандната машина на Кремъл прехвърля в друга посока. Последната цел е Германия. Страната била пред разпад, вещаят руски медии и измислят истории.”

Това пише сп. “Фокус” по повод изфабрикувани измислици на верните на президента Владимир Путин руски медии и пита:

“Дали тези медии знаят повече от германската полиция?”

Изданието цитира публикация във в. “Совершенно секретно”:

“Германци от руски произход нападат общежитие за бежанци.”

Тъй като германските власти били безсилни спрямо бежанците, около 400 мъже от руски произход преминали към самозащита и нападнали с бухалки общежитие за мигранти край Карлсруе.

“Ако има и зрънце истина в тази история, то е следното: в събота, 16 януари, четирима мъже са строшили прозорец на общежитие, щетите са за 300 евро.”

Изданието се спира и на още по-фрапиращ случай.

Съобщения в руските медии за отвлечено и изнасилено 13-годишно момиче хвърли и Германия в тревога. Полицията реагира незабавно – Лиза и родителите й съществуват, престъплението е измислено!

Лиза е дъщеря на руски германци, както ги наричат във ФРГ. Става въпрос за преселили се в царска Русия немци. През 80-те години на ХХ век много от наследниците им започнаха да се завръщат в родината на прадедите си и веднага бяха признати за германски граждани. До този момент това са 2,3 милиона души.

От такова семейство е и Лиза. Тя живее с родителите си в крайния берлински квартал Малсдорф.

На 11 януари момичето тръгва за училище, но не се връща в обичайния час. Родителите алармират полицията. Малко по-късно момичето е открито невредимо. Поради възрастта и изрично настояване на родителите силите на реда не дават подробности за краткото изчезване на Лиза. Сигурното е, че не е пострадала, нито е станала жертва на изнасилвачи.

Според новинарската емисия “Вести” на руската национална телевизия 13-годишната Лиза е била на път за училище. До нея спряла кола, шофьорът любезно й предложил да я откара до школото. Момичето се качва и изчезва. Родителите се тревожат, полицията я обявява за издирване. Според руската тв Лиза е била изнасилвана от араби в продължение на 30 часа. Полицията й оказвала натиск и дума да не издумва за случилото се.

В Русия може и да са повярвали, но подобно поведение на германската полиция е изключено. От там незабавно съобщиха:

“Не е имало нито отвличане, нито изнасилване. Единственото вярно е, че Лиза и родителите й съществуват.”

Руските медии продължават да експлоатират и темата с насилието, проявено спрямо жени в новогодишната нощ в Кьолн. Само че коментарите им са безпочвени, пише още “Фокус” и цитира тв канала “Россия 24”: 

“Събитията в Кьолн разединиха обществото, Германия е пред разруха. Все по-малко хора вярват, че мигрантите не представлявали заплаха за страната. На дневен ред е гражданската самозащита”.

Според “Фокус” посланието на пропагандната машина на Кремъл е:

“Европа е слаба, едно несигурно за живеене място, пренаселено с чужденци.”

Изданието цитира и националиста Владимир Жириновски, който заявява за “Комсомолская правда”

"Или ще се сложи край на новото преселение на народите, или Европа ще загине."

“На фона на всичко това, изглежда, Русия на президента Владимир Путин е в цветущо положение – дори, когато рублата се срива, приходите намаляват и страната води война в Сирия и прикрита такава в Украйна”, иронизира “Фокус”.

Ключови думи

Коментари

да да да

Трябва да се отвлича вниманието от проблемите на Путин,а мераклии в България бол.

дебелян пеевский

Оооо, страшната хибридна война. И пак Путин, щото без него десното нито лега, нито става :))))

В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент. Самият Дебелян Пеевски призна, че ние десните мразим лъжата, докато левите я аплодират!

Коляч

Дебелото Прасе скоро ще бъде одрано.

ozzy

“На фона на всичко това, изглежда, Русия на президента Владимир Путин е в цветущо положение – дори, когато рублата се срива, приходите намаляват и страната води война в Сирия и прикрита такава в Украйна”, иронизира “Фокус”.

Зaглaвие

Реальная начисленная зарплата россиян в 2015 году снизилась на 9,5%

Зaглaвие

Вера в положительные изменения в экономике осталась у 16% россиян

Редактор

Като чета що редактори сте се събрали в този сайт, по една буква всеки да проверяваше, пак нямаше да лепнете "проганда" в заглавие! Едни две букви ви се губят, я вижте да не са в пликовете с опорните точки от лабораторията?

Папагено: Па-па-па! Папагена: Па-па-па! и т.н.

Б.Борисов

Много обичам руска телевизия!

за почитателите на немската телевизия

Руската икономика демонстрира учудваща устойчивост и издържливост и страната няма причини за безпокойство, въпреки че в света цари икономическа нестабилнст, а цените на нефта остават ниски. Това е констатацията на аналитика Матиас Зилер от банкатаBarins в интервю за Finanz und Wirtschaft. По думите на Зилер спокойствието на Руссия е напълно обосновано. Първо, няма заплаха за неплатежоспособност на държавата. При всичките политически разногласия със Запада и предприетите мерки Русия доказа, че икономиката й е непотопяема. Второ, в Русия не се наблюдават изблици на инфлация въпреки девалвацията на рублата. Страната впрочем печели от низките цени на нефта, защото нивото на самодостатъчност тук съществено е нарастнал. Аналитикът отбеляза, че важна роля в поддържането на стабилността на руската икономика изигра приетото през 2014 година решение на Централната банка да не се намесва повече на валутния пазар и да отпусне курса на рублата. В същото време банката предпиема мерки за осигуряване на ликвидността и консолидацията на банките и финансовата система остава гъвкава. В частия сектор се наблюдават съществени изменения: появиха се достаточно руски IT-компании, които могат напъно да се конкурират с международните. Това говори, че в Русия има висококвалифицирани човешки ресурси, на които държавата оказва подкрепа, смята Зилер. Освен това според него Русия в момента няма остра потребност от чуждестранни инвестиции, защото основният капитал на страната достигна достатъчно високо равнище. Успешно се набляга върху замяната на вноса - освен че производството на автомобили значително се е "русофицирало" съществува и голям потенциал за производство на хранителни продукти. Забележителното е, че Русия все така успява да има положително салдо на търговския баланс дори при толкова ниска цена на нефта, подчерта още аналитикът. ... Ааааа, и още нещо.., клубзъ е дъното на русофобската паплач. Прочети цялата статия тук: Немски аналитик: Руската икономика е непотопяема - Поглед Инфо

SS FC

Путалах Акбар

Putin

Глупости на търкалета.

Вранга

Русия ке падне!

О, Русия е цъфнала и сега я чакаме да върже.

...

В България в момента не само в това незначително сойтче, но и по всички големи национални медии обикаля един добре селектиран информационен спецназ, който на всякъде повтаря едни и същи тези, много често дълбоко измамни, лъжовни и не почиващи на абсолютно никакви факти. За съжаление България е в тази полоса, която заобикаля Руската Федерация и там усилията на НАТО и най-вече на САЩ са насочени към тотално смазване на всякакво инакомислие, на всякакво мнение, което не защитава националните интереси на САЩ. В България за съжаление стигнахме до там, че този селектиран информационен спецназ отъждествява българските национални интереси с интересите на НАТО, с интересите на Вашингтон. А всякакви позиции, всякакви гледни точки, които са в полза на българските национални интереси се обявяват за руски национални интереси, и всеки българин, който е патриот и защитава своята Родина е обявяван за рубладжия, за путинист, за КаГеБист, за държавна сигурност, за сталинист и т.н. За съжаление това е печалната картина в България. Мислете сънародници!

Вранга

Русия ке падне!

Точно така, българските национални интереси съвпадат се тези на НАТО и ЕС. А "спецназ" има само в изкуфялата ти кратуна. Нормален човек няма такава руска дума, както откъм звучене, така и откъм съдържание.

Хахаа

Това от поредицата със забраната на кръщанета ли е? Колкото повече рублата и путлер рият дъното, толкова повече лъжи и интриги ще бълва кремъл. Е, няма как иначе да си манипулира робите.

Arbar

Kur za Prokopiev!!!Murshi prodajni lapaite na Soros I ne q mislete VELIKA RUSSIA!!!

SS FC

Путалах Акбар и брат му от Грозни Знаеш ли какъв вкус има петрола ?

Вранга

Русия ке падне!

Меркел

Ама то и в Кьолн е измислица на Нова година случилото се,пак на руската пропагандна машина ! А вие сте независима медия така като гледам с какво се занимавате. Отделяте едно зрънце от големия куп и сте велики. А за големия проблем произтичащ от тия мигранти не пишете,занимавате се с Путин. Смешни сте,да не казвам жалки !

Като цяло, през 2015 г. цената на лекарствата е нараснала с 22,8%. Хранителните продукти през 2015 г., са добавили към цената на средно 20,2%. Само за две години са нараснали повече от средното продукти, които попадат под ембарго. Например, през това време цената на ядките скочи рекордно - повече от два пъти до 586.5 рубли. за килограм. Налагането на санкции срещу Турция, са допринесли за повишаване на цената на портокали - 47.6% за годината . По същата причина се надигнаха и сушените плодове: средната цена на един килограм в декември 2015 г. възлизат на 333.6 рубли, което е 101% повече, отколкото през 2013 г. и 63% повече, отколкото през 2014 г.Основен доставчик на смокини и стафиди на руския пазар е Турция, и на сини сливи - Южна Америка, Франция, САЩ. Също така за годината чесънът нарасна значително (с 75.3%), черен пипер (65,6%), лимони (45,6%) и замразени зеленчуци (45.5%).Поевтиняли са картофите и лука и цвеклото.

Развеселен

с риск да разгневя прозападните коментатири във форума, по-добре сриваща се рубла, отколкото преливащи араби. Политическата коректност може да срине ЕС много по-ефективно от Путин. Неговите глашатаи само истеризират реално съществуващ проблем.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.