Правителството даде на концесия летището в Горна Оряховица на единствения кандидат, който го поиска  - Консорциум "Гражданско летище Горна Оряховица", който в медийни публикации е свързван с бизнесмена Румен Гайтански, известен като "Вълка".

Основанията за това са, че в избрания за концесионер консорциум 95% от дяловете са на "Кристална вода" АД. В нея основният акционер е фирмата на Николай Радославов "Кей Ар консулт", който е в ръководството и на "Авангардстрой". Компанията му е регистрирана на адрес "Цариградско шосе" 48-50, където е седалището и на компании на Гайтански като "ВОЛФ имобилиен", "ВОЛФ лизинг", ВОЛФ АД, показва справка в Търговския регистър.

КАК ДПС ПРЕВЪРНА НАД 3 хил. КВ. КМ В КЪРДЖАЛИ ЕООД

Досега транспортното министерство на три пъти безуспешно се опитваше да даде на концесия летището в Горна Оряховица, но липсваха кандидати.

Одобрената от правителството концесия е за 35 години. През първите четири години консорциумът, който ще управлява аерогарата няма да дължи такси. След изтичането на гратисния период ще се плащат или 10 на сто от общия размер на нетните приходи от всички дейности на летището, или 70 000 лева на година без ДДС. На държавата ще се превежда сумата, която е по-голяма. 

За периода на концесията се предвижда да бъдат инвестирани 32,1 милиона лева на аерогарата. Основната част от парите трябва да се налеят през първите 4 години от концесията, за която договорът трябва да бъде сключен до два месеца.

Летището в Горна Оряховица има статут на международна аерогара. След демократичните промени обаче бяха спрени всички редовни полети до него. В момента аеропортът се използва основно за товарни превози и полети на лека авиация.