Девет седмици след зловещите атентати в Париж, отнели живота на 130 души, главорезите от “Даеш” ("Ислямска държава") публикуваха снимките на деветимата терористи.

В онлайн изданието на джихадистите "Дабик" на фотомонтаж могат да се видят лицата на убийците. Фонът е Париж.

Терористите са представени и като Ал Балджики – белгиецът, Ал Фаранси – французинът и Ал Ираки – иракчанинът.

Така става ясно, че четирима от терористите са били с френско гражданство, трима с белгийско, а останалите двама - иракчани.

По време на кървавите антентати на 13 ноември м.г. в Париж седем от нападателите бяха ликвидирани, двама все още се издирват.

Убитите от френските сили за сигурност в деня на терора са Омар Исмаил Мостефай на 29 т., Фуад Мохамед Агад на 23 г., Сами Амимур на 28 г., Брахим Абдеслам на 31 г., Билал Хадфи на 20 г. и Ахмед ал Мохамед на 25 г.

По-късно, по време на полицейска операция в парижко предградие, беше ликвидиран и организаторът на атентатите Абделхамид Абаауд на 28 г. Белгиецът от марокански произход беше учучен от куршуми на 18 ноември м. г.

За международно издирване са обявени Салах Абдеслам на 26 г. и Мохамед Абрини на 30 г., които все още се укриват.

Атентатите в Париж на 13 ноември м. г. бяха извършени от три групи терористи – в кафенета, ресторанти и в концертната зала “Батаклан”, където жертвите бяха 90. Двама се взривиха край парижкия стадион по време на мач Франция-Германия, след като не бяха допуснати на стадиона.