"Прелюбопитен е  фактът, че през последната седмица преуважаваният от мен г-н Костов два-три пъти се упражнява във вашата телевизия върху ДПС. Той нищо не казва за Реформаторския блок, за неговата бутикова партия ДСБ, нищо не казва какво се случи със СДС - от многомилионна партия на десницата как тя се превърна в бутикова партия, която защитава незнайни интереси." Това заяви пред Би ТИ Ви депутатът от ДПС и бивш социален министър Хасан Адемов по повод вчерашните думи на бившия премиер Иван Костов, че влиянието на ДПС ще намалява, а изборните ѝ резултати ще падат, докато тя се превърне в една четвъртокласна партия.

ИВАН КОСТОВ: ПРОКЛЯТИЕТО ДПС ИЗЧЕЗВА, МАГИЯТА СЕ РАЗВАЛЯ

"Костов не казва какво означава да си в разкрачено положение - с единия крак в управлението, с един крак в опозицията", продължи Адемов.

"ДПС винаги е решавала своите организационно-структурни проблеми в рамките на самата партия. Тези апокалиптични картини, които чертае Иван Костов, се отнасят по-скоро за неговата партия. В никакъв случай тези прогнози няма да се сбъднат", категоричен е Адемов.

Депутатът от ДПС обвини бившия официален лидер на Движението Лютви Местан в еднолично управление:

"Лидерите се раждат, председателите на партията водят оперативната партия. Проблемът е дали политиката, която се водеше от предишното ръководство на ДПС отговаряше на интересите на избирателите му. Централното оперативно бюро не се е събирало нито един път самостоятелно през последните 2 години. Винаги заседанията са били с парламентарната група, което е различен формат. Начинът на вземане на решения премина в посока на еднолични решения, отколкото на колективни, съгласувани от Централното оперативно бюро и парламентарната група", обясни Адемов.

Ние сме опозиционна партия и нашата цел е да се върнем по някакъв начин в управлението на страната, коментира Адемов.

Той е категоричен, че вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов ще има, но не пожела още отсега да се ангажира с неговата тема.

"Дали ще има предсрочни избори, това ще го каже управляващата партия в лицето на ГЕРБ, носителя на мандата. Всички други партии, включително Реформаторския блок, трудно могат да кажат това", казва Адемов.