Барак Обама е проявил трогателен жест към вицепрезидента Джо Байдън в труден момент. Неговият син Бо Байдън водеше тежка битка с рак на мозъка. Бащата е искал да продаде семейната къща, за да помогне финансово на семейството на Бо. Байдън споделил финансовите си проблеми на президента Обама, който реагирал незабавно, емоционално и като истински приятел.

Това разкри спонтанно едва сега самият Джо Байдън в интервю, дадено за Си Ен Ен. 

Говорейки за сполетялата го тежка загуба на 31 май 2015 г., когато синът му - бившият главен прокурор на щата Делауер Бо Байдън след двугодишна битка с коварната болест почина от рак на 46 години, вицепрезидентът разказа една трогателна история.

По време на продължителното лечение той бил много загрижен за финансовото състояние на семейството на сина му, което поради заболяването било лишено от достатъчно доходи, за да се издържа.

В разговор на четири очи с Барак Обама в Белия дом Джо Байдън споделил тревогата си. Той бил решен да продаде къщата си, за да осигури нормален живот на семейството на болния си син.

Изведнъж Обама скочил от стола и изрекъл:

“Не продавай къщата! Обещай ми, че няма да я продадеш! Ще ти дам пари и всичко, от което се нуждаеш. Ще ти дам парите. Джо, моля те, не го прави. Обещай ми!”

“Никога няма да забравя този момент. Това беше израз на любов към ближния, това е обич, която свързва семействата ни, беше много лично”, призна пред камера на Си Ен Ен развълнуван Байдън.

Нямало друг човек извън семейството му, освен Обама, който така живо да се е интерусавал от хода на лечението на сина му и винаги е бил информиран за всичко, което се случва с Бо.

Джо Байдън не споменава дали Обама наистина му е дал пари. 

Къщата обаче не е била продадена.