Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Турският посланик в България трябва да бъде обявен за персона нон грата заради намесата му във вътрешните работи на страната, както изисква Виенската конвенция, а властите трябва да предприемат сериозни мерки и да се направят важни промени в законите, за да бъде защитена държавата от радикалния ислям.

Това стана ясно от интервю на бившия премиер Иван Костов пред бТВ.

„Външно министерство трябва да постави на място му турското посолство и турските консули в България – така, както направихме ние навремето - изгонихме тези, които участват в политически мероприятия на определена партия, без разрешение на министъра на външните работи. Турският посланик трябва да бъде предупреден и обявен персона нон грата, след като е влязъл толкова навътре в българския политически живот с намесите си. Трябва да бъде отстранен от страната заедно с всички, които води на политическите мероприятия. Не може Турция да се намесва в българския политически живот. Това е опасно. Това засяга нейните съкровени национални интереси. Защото то води до етно-религиозно разделение на хората”, бе категоричен бившият министър-председател.

Според него са „хипотези” твърденията, че Анкара би отговорила с реципрочни действия, защото българските дипломати не се намесват в работите на Турция и няма основания за изгонването им според Виенската конвенция.

Костов смята, че България прилича много на Австрия и Германия с голямата си турска общност. Той припомни, че Австрия сложи сериозни репери, които да не позволяват да се получава радикализация на исляма, а Анкара посрещна това с много сериозна критика, която затихна, когато и Германия тръгна по същия път.

„Много по-важно е какво трябва да направят българските власти, за да защитят държавата. Необходимо е да се направят промени в закона за политическите партии. В него трябва да се гарантира, че българските политически партии няма да защитават и пропагандират групови и малцинствени права, по начин, който ги изолира и ги противопоставя на страната. Което става в момента от страна на ДПС. И не само в момента. Трябва да се гарантира, че те няма да опитват да представляват религиозна общност. Защото те това казват. Не може една партия, която и да е, да претендира да представлява религиозна общност. Следващото е да се гарантира, че те няма да се намесват в делата на религиозните изповедания и да използват религиите и техните ритуали и символи в политическата си дейност. И накрая да гарантира, че няма да въздействат по никакъв начин за промяна на етническото и религиозно самосъзнание на българските граждани, което прави ДПС с българските роми и българските мохамедани”, бе категоричен Костов.

Попитан означава ли това забрана на ДПС, той отговори: „Не, това е длъжна да направи държавата, за да защити себе си, за да спре разрастването на полиическия ислямизъм в нашата страна. Това трябва да се направи по отношение на политическите партии”.

Костов настоява още да бъдат обявени за престъпления пропагандирането и практикуването на радикален ислям, всякакви ритуали, в които се проповядва война, използването на религията за политически цели, както и да се започнат наказателни акции срещу тероризма, трафика на хора, логистичните групи за подкрепа от имами и радикални ислямисти. Трябва и вссички религиозни проповедници да са български граждани, да владеят български, да са завършили български висши училища.

„България не е подготвена законодателно да посрещне тези неща, сигурно имат много други задачи в Народното събрание, при нас дори няма определение в закона какво е тероризъм, за да се разграничи нормалният вярващ мюсюлманин от радикалния”, каза Костов.

Ключови думи

Коментари

ozzy

Къде е Костов, къде е Тиквата?

Нещо по-тъпо не можа ли да родиш?

Мхм

По-тъп от тиквата е само тъпия му електорат, за златен скункс са всичките.

:)

Признайте най-после, че и болшевизма е войнстваща религия, сложете навсякъде в текста до ислямизъм и болшевизъм, и нещата ще си дойдат по местата. Щото "с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем".:) Та викам заедно с турския посланик да махнем и моча.

Ще последват коментари на Аватар, Дебелвн, социале, онзи с многото деветки. Всички тези разнопосочни по идеология типове, ще се обединят въру омраза, а не върху логиката на казаното.

А логиката от казаното е....? Ако може да я чуем? Утре като дойде първата малка група от 10 000 "бежанци" по магистралата от Истанбул, ти ли ще я посрещаш, или Иван Костов? Аман от умници!

С приказката за добрия цар упадъкът започна, а с гордия пожарникар е вече традиция. Имахме го и го низвергнахме.Заслужаваме си дереджето.

много тъмносин

???????????????????????????????

Надка

Тук Костов поставя личното, над обществения интерес. Приема политиката като битка срещу личности. Подобен стил му коства много през годините. Това го прави сега, защото знае, че Турция ще изгони нашия посланик като реципрочна мярка, т.е. Надето Михайлова, вътрешния враг. Костов вече е на години и не трябва да си позволява такива атаки. Иначе Бойко като нищо ще се върже и ще станем като Рияд и Техеран. Едно безмислено противопоставяне.

ozzy

Стига простотии Наде.

оптимист

То пък голяма загуба!

Надке, пробвай пак - сигурно можеш повече. А Надка Михайлова е ниска топка за Костов.

Надка-патка.

Кабакчиев, враг на народа №1

Искането е правилно. Но има нещо доста смущаващо и нередно в него. Към кого се обръща Костов? Към правителството? За което знае, че няма да го послуша - и може би точно затова се обръща към него, за да ги дразни. Доколкото поне на мен лично ми е известно, Костов е член на ДСБ и най-нормалното нещо в подобна ситуация е да се обърне към ДСБ - като парламентарно представена партия, тя да поиска от правителството да обяви турския посланик за персона нон грата. Не, в изказването му (поне в тази част тук) няма дори и намек за искане към ДСБ за подобно действие! Какво означава това? Това означава едно нарцистично поведение - вижте ме колко съм умен и далновиден и колко ги разбирам тия работи. И това поведение подкопава смисъла на казаното, което е правилно.

Коце

Костов - а защо не обявим война на Турция, Саудитска Арабия, Иран и целия Арабски свят?!

Имам по-добра идея: да следим внимателно кой какво говори тия дни. Изключително е полезно.

Кабакчиев, враг на народа №1

Е, това пък не мина през ума!!! Според форумиста "Надка" Костов "знае, че Турция ще изгони нашия посланик като реципрочна мярка, т.е. Надето Михайлова, вътрешния враг". И това според "Надка" е целта на изказването му. Ако точно това е целта на заявлението, то е дори по-гадно от обстоятелството, че се обръща към външното министерство, а не към ДСБ. Но къде е изобщо, питам аз отново, ДСБ в схемата на изказването и поведението на Костов? Никъде не е! ДСБ просто го няма! Сякаш не съществува. Костов очевидно просто не ебава ДСБ за нищо! Шом не благоволява дори да ги спомене в едно искане, което изглежда сериозно, и което би трябвало да бъде задача на ДСБ!

Avatar

Ако обявят др. Костов за персона нон-грата, вероятността да се оправи страната е далеч по-голяма. Ако може заедно с другите двама главатари на комунистическите метастази - Доган и Станишев. Този е триумвиратът, скалъпил всички злини на прехода и продължаващ да издевателства над българите!

Лили

Голям костов!

cos

Първо да обявим руския посланик за персона нонграта, пък след това ще помислим.

необходимо

Костов-Председател на Европейския парламент

Andon

Kreten izkukal

sos

Докато българите се караме и непрекъснато търсим кирливите си рези , ДПС завзе икономически и политически България!

При слабо образование проблеми се решават предимно със подмятания, мантри и скандали (по ориенталски маниер).

Който му следи изказванията,

трябва да е забелязал, че са несъстоятелни.

Avatar

необходимо 1/10/2016, 7:31:33 PM -> "Костов-Председател на Европейския парламент" *** Др. Костов беше неофициално обявен за персона нон-грата в ЕНП още преди да го изритат Пърдан и Пепи Москов от партията му. Подир туй Пърдан и Москов се разпърдяха - един на една страна, друг на друга. Историята мълчи, дали Гъзът е пръднал, както му приляга, или Пепи Упойката се е опущил черезвичайно, но сега ДСБ-то си няма зам. председател. То и председател толкова си има де, че и електорат биля, ама вресливи тролове - дал Господ.

Exspert

Avatarcho ne se habi tuk auditoriata e s malko po- visoko intelektualno nivo niama koi da ti se hvane na propagandata-pishi v PIK-BLIZ I t. n.

Сия

Невярно, плоско, неграмотно и вулгарно писание.

Удивително

Да се твърди, че турският посланик клати държавата, е уникална глупост. Представям си тогава какво би могъл да направи пък руският посланик, а може би не само той. Господинът се е изказал крайно неподготвен. Садись, опять двойка.

УМОПОМРАЧИТЕЛНО ТЪП

КАК ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ТВЪРДИ СЛЕД КАТО МЕСТАН СИ ПРИЗНА ЧЕ Е СВАЛИЛ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ, А ВЪРХОВЕТЕ НА ДРУГА ДЪРЖАВА ХОДАТАЙСТВАТ ЗА ОСТАВАНЕТО НА МЕСТАН В ПОЛИТИКАТА

Развеселен

не знам дали този анализ на Костов няма да разгневи костовистите...

Avatar

Те тия са си разгневени по природа. Сутрин са сърдити на себе си, след обяд на другите, а вечер на целия свят...

Анализите се пишат, за да са верни, а не за да ядосват или успокояват.

Кременчуг

"Санкин" добре си свърши работата при приватизацията- в угода на "правилните" хора-"наши другари",а Нефтохима отиде,където трябва.Сега е ред на лабораторията от горнобанските ливади да изготви "правилни" анализи.Да сте чули шефът на лабораторията да каже нещо положително за САЩ и Запада? Няма и да чуете.Наученото във ВИИ "Карл Маркс",преподаването във ВМЕИ "Ленин",както и "обучението" в Кременчуг още му държат влага.

gogo

Целият парламент е персона-нон-грата, барабар с правителството. Но лошото е, че те всъщност са представителна извадка на българинът в момента - посредствен човечец, тарикат с мераци за 5 минути слава.

дебелян пеевский

Костов имаше 4 години да "оправи България". Пропусна си шанса, беше изпъден заслужено от политиката, сега да си седи у Драгалевци и да си котка теменужките.

Не, не го пропусна - това беше решителната предприсъединителна фаза. Къса е паметта ни, пък и избирателна, та задържа само лошото.

мони

Голям Иван Костов! Гледах интервюто-много повече каза, дори цитира КОНКРЕТНИ законови текстове, които ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДАТ!

Що не ги въведе, га беше премиер :))))

Какво завари Костов

Когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари 1. Месечна инфлация 300%. 2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар. 3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резервът е паднал „… под нивото на възможния минимум“. 4. Растяща безработица, достигаща до 16% официално и над 25% реално, заради неработещите, но нефалирани предприятия. 5. Средна работна заплата 35 000 лв = 12 долара. 6. Средна пенсия 18 000 лв = 6 долара. 7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време. 8. Прекъснати връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ. 9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара. 10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение“ на мутрите. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП “бизнесмени“.

Кабакчиев, враг на народа №1

Костотиквите явно никога няма да разберат каква "добра" роля изигра писачът в "Работническо дело" и хвалител на Ленин за НЕОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ, от една страна, и за "правилното" разпределяне на финансовите хапки след безвремието, от друга. То бива, бива костозомбизъм, ама това е повече от прекалено много. Вземете си тиквите в ръце, тръскайте, тръскайте, и разберете накрая що нещо е туй Драгалевски, бе, алоу!

socialen

Костов завари това, което неговите приятели неолиберали, либертарианци, пазарни фундаменталисти, монетаристи, обективисти и остеритетни фетишисти от Международния Валутен Фонд и Световната Банка причиниха на страната до края на 1996 година с изнудването по плащанията на външните задължения към Парижкия и Лондонския Клубове! Изтърбушването на Валутния Резерв, за да се задоволят исканията на частните западни кредитори, високите лихви, до 85%! за нови кредити, докараха Хиперинфлацията и до масово обедняване на населението. Жан Виденов се опита да се противопостави, но Иван Костов, СДСто, Международния Валутен Фонд и Световната Банка му направиха политически комплот. Виновниците за Хиперинфлацията са именно те.

socialen

На неолибералите, либертарианците, пазарните фундаменталисти, монетаристите, обективистите и остеритетните фетишисти като Иван Костов и останалите от преименувалото се СДС все "комунистите" са им виновни, защото познанията им по Макроикономика и Финанси се основават на емпирично доказано грешната Неокласика и са провалени като носят трагедии и катастрофи на всякъде по Света.

socialen

Иван Костов и останалите от преименувалото се СДС са все по високопарните думи. След 15.09.2008 се бяха изпокрили, когато провалената им неокласическа теория се срина пред очите на целия Свят. Сега отново се ококориха, защото тука болшинството няма понятие от Макроикономика и Финанси, и вярва на глупостите им.

Кабакчиев, враг на народа №1

Искам да попитам хвалителя/хвалителката на Драгалевски, който/която по-долу приписва на него един куп негови подвизи: дали тия подвизи ги осъществи писачът в "Работническо дело" и хвалител на Ленин? Или ги осъществи СДС? И дали не ги осъществи Западът? И ще обясня на този господин/тази госпожа, че и магаре да бяха сложили начело на СДС и на правителството, то щеше да извърши същите подвизи. А може би и по-големи. И щеше може би - за разлика от давалия съвети на комунистическите убийци как да не загубят доверието на народа - да осъществи декомунизация. Следователно може само да се съжалява, че за водач на СДС и премиер не беше сложено магаре. Но явно така е било предопределено от съответните служби и кръгове в страната и в самото СДС: начело на СДС да бъде лансиран агент на БКП и на финансовите хитреци (главно червени, но и сини).

Кабакчиев, от всичко което пишеш, човек не може да разбере какво искаш, в кой строй искаш да живееш в стария или новия, кой ти е виновен комунисти или демократи, на кого симпатизираш на българи или на руснаци. Искаш ли да вкараме всички големи бизнесмени в затвора и да им вземем откраднатото имущество или само тези които им го дадоха, без да пипаме бандитите.За да не си толкова объркан си отговори на няколко въпроса- кой свали прекрасния ви строй и тартор, кой открадна парите на България, кой запали партийния дом и защо, кой създаде мафията.

ozzy

Ако не беше управлението на страната 97ма, 2001ва, сега щяхме да сме по-зле и от Беларус, Украйна и Македония.Ама могло по-добре, ама могло по-зле, щяхме да разберем ако червените мръсници не бяха довлекли Мадридкия крадец с копелдаците му /Тиквата е един от тях/. Пред Румъния бяхме, летвата беше вдигната високо.Колкото и да се пънат някои ГЕРБаджии нискочели, преписвайки едно към едно простотиите на "Позитано", Дебелаци и народни врагове - платени смвшници и прекарани явно лично по някакъв си начин дребни смешници, озлобени до толко, че не са и схванали елементарната истина която написах по-горе.Ама могло по-добре. Радвай се матряле на простотийте на Тиквата!

Avatar

Ти кога ще се запишеш вечерно в трети клас, да те научат да пишеш?

Avatar

мони 1/11/2016, 7:38:36 AM -> "ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДАТ!" *** При демокрацията какво трябва или не трябва да се въвежда, се решава от спечелилата доверието на гражданите партия - в случая - ГЕРБ! Не от разни лилаводжукести лаборанти, провалили се в политиката и наградени от комунистите с лаборатории, за заслуги в свалянето на законната власт чрез метеж! Научете ги тия работи и не давайте съвети, без да са ви ги искали! Този участник в аферата КТБ, слуга на мафията и ДС, ортак на Делян Пеевски и Цветан Василев - той ли ще ни казва какво и как да правим?

Avatar

Пърданчо пак е глаголил в БНР днес. "Единството на РБ и способността му да налага курса на промените бе компрометирана със самостоятелна игра и партиен егоизъм в рамките на блока, коментира още Радан Кънев" - това е уникално самопризнание, че самият той е компрометирал панелката, защото именно той и ЕДИНСТВЕНО той взе еднолично решение да се обяви за опозиция, без да се допита нито до останалите сектанти, нито до останалите партии в РъБ, с които уж е в коалиция. Но какво друго можеш да очакваш от нискочелото еврейче? Какво може да роди един гъз?

Леко с пяната, излиза отвън.

Rosen

Drugarite na dragalefskia prostak sa vse maguro-chenchangiiski govedca. Dancho mentata , Slavcho Hristov Biserov , sanardnika mu Cv.Vasilev , Peevski. Specialno za vloga mu v KTB v normalna darjava steshe da izhvarchi ot politikata I da ide v monastir, toi I desebarskite maimuni , na koito komunetata podhvarlyat kokal ot sofrata. Kostov e sluga po mantalitet

От такива хора като Костов човек може само да се учи, а простаците си знаят всичко.

ozzy

Отговори по същество бе кретен нискочел ГЕРБаджийски -ако не беше управлението на страната 97ма 2001ва щяме ли да сме по-зле и от Беларус, Македония и Украйна?

ozzy

"аватарчо" ГЕРБаджийо нискочел, ако от простотиятя болеше, ти чеде щеше да се гърчиш в адски болки. Ти чеде и повечето от матрялеца. Има и грамотни ГЕРБаджии, ама те кратуно проста са около Тиквата - при голямата лапачка, а ти поствай по цял ден простотиите на плащачите ти и те на твоето ниво.

Kostov negramotnia prostak, deto ne znae kakvo e finansova piramida I ne pravi razlika mejdu kub. metar i litar.Dori I elektorata na DPS e po-umen 0t desebarskoto prostolyudie tapoglavo

Avatar

"В интервю за родна телевизия вчера Костов поиска доста радикално МВнР да обяви турския посланик за персона нон грата. Обвини Турция, че се намесва в религиозния живот на българските мюсюлмани и реално чрез своята служба Дианет, контролира вероизповеданието. Бившият премие поиска и спешни законодателни промени срещу използването на религията за политически цели и наказателни санкции срещу разпространението на радикален ислям. Странно защо обаче екс премиерът изрази неохота да коментира темата „Русия“. Всичките му идеи отдавна са поставени публично на обществото от Алекс Алексиев, включително и на лични срещи с премиера Борисов и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов." - статия от "Фактор"

три години е предупреждавал, че „радикалният ислям е критично опасен за европейската цивилиация,--------------- А за радикалната русофилия, защо не предупреждаваш за нея, че тя е много по-опасна за европейската ти цивилизация, нищожество костово, от преди измислената ислямска заплаха. Или и на теб ти лъсна русофилският задник, че имитираш само политическа дейност,. ане си нищо друго, освен един пореден руски агент. Турският посланник искаш да е персона нон грата. А за руският му колега, за него какво ще кажеш? или за там мълчиш, че от Кремъл и Лубянка не са ти спуснали опорните точки. А руснаците са много по опасни от турците. Че те направо си нахлуват, и си вземат каквото им е харесало, а ти ще ми разтягаш локумите до безкрай, и разни костовистки пръчове, с фанатъичен плам в очите, ще те защитават руски продажнико. Защото за единият искаш персона нон грата. А за руският много по опасен генерал-губернатор, по модерно му наричан посланник на РФ си мълчиш угоднически. Я върви на пичка си матерна, циганска подметко, защото аз руските цигани, за братя нямам. Защото с турците по да се разберем, от колкото с руските цигани, русофилски продажнико.

Елена Костова

Не съм, за щастие, съпругата на Командира.Пртосто съвпадене.Сега, по същество. Съгласна съм, че намеса в вътрешните работи в страната ни от посланици е неприемливао, но това е доста разтегливо кое е приемливо,и кое не.Смятам, че в случея нещата не са в ощърб на държавата ни.Първи, които започна да твърдят това, беше диригента Димитър Иванов/ Митко Гестапото/, солисти като Румен Петков цял хор от тяхните последователи. Съжалявам, но към цялият този мощен ХОР се прибави и гн Костов.За бивш министер на финансиите и министер председател на страната ни, какъвто е Гн Иван Костов, са добре познати игрите, интригите, манипулациите и приомите на ДС и нейните вярни ченгета, какъвто е любиецът на Костов, Бей Доган.Цялата тази среднощна дъндания в Сараите беше добре подготвена по време и по замисъл. След като Ултиматвно е поискано, да си даде оставката Местан, и в същият момент му се свали охраната е обезпокоително. нали Гн Костов.Местан , който добре познава Доган и случеят с Етем и т.н. самоуйство, а т си беше чисто САМОУИЛИ ГО,, е потърсил помощ и от Президента Ето, за това отива в посолствто

Avatar

Големият вой на десебарските тролове не е предизвикан от някакви модели, кройки и гайтани - воят е за много по-съществено нещо. Воят е заради неминуемото падение на костовото крило на БКП, което уверено върви по стъпките на своите създатели - БСП. Подписването на анекса от всички депутати на РъБ (без "опозиционерите на Пърдан) ще означава, че дясното съвсем спокойно и безпроблемно може да се справи и без костовата секта - това от години е известно на всички, освен на най-фанатизираните болшевики в ДСБ. Всъщност и на тях им е известно, но те се правят на улави и вият като койоти по медиите как те били единствени, уникални, автентични и незаменими. Е, сега ясно ще се види, че не са. Но тук има и по-сериозен проблем за тях - вече се превръщат в много по-голяма зараза от ДПС, защото коалициите на ДПС завлякоха само две партии - НДСВ и БСП - едната изчезна напълно, другата се смали чувствително и е на път да загуби още електорална подкрепа. Но ДСБ успя да разбие БУКВАЛНО ВСЯКА коалиция, до която бе допусната, а това е много сериозен и на практика безвъзвратен провал на една партия! Кой ще се хване от тук нататък с костовите болшевики? Той трябва да е самоубиец. Тоест, те са на път да изпаднат в тотална изолация и няма как да не усещат предизвестения си край. На това дължим и истеричното им врякане за бостани, за катастрофи и катаклизми. Е, катастрофите и катаклизмите са само в техните полупразни глави. И последната сериозна опасност, която ми се струва много вероятна - ГЕРБ и Борисов могат да използват влиянието си в ЕНП, за да поискат изключването на костовата секта, като ненадеждна и по своята същност болшевишка партия, работеща за връщането на червените на власт. Не отричам, че изхвърлянето на ДСБ от ЕНП би ми доставило огромно удоволствие. Почти сигурно е, че Борисов няма да се изкуши да го направи, макар да има всички основания. Но не е изключено самата ЕНП да пожелае да се освободи от костовата клика, още повече, че още в първия мандат на ГЕРБ Костов беше в реална изолация, което се отнася и до Пърдан в момента...

Avatar

"Костов застана на върха на кремълската агресия" - Идва ред на путинофилските националисти, които с цяло гърло ще зоват “големия брат” да идва да ни спасява Георги Боздуганов*** С призива към правителството за изгонване на турския посланик Сюлейман Гьокче от страната, Иван Костов пренесе на геополитическо ниво конфликта в ДПС и застана на върха на кремълската агресия срещу България. От изнесените факти е ясно, че посланик Гьокче е извършил две неща: 1. На 22 декември е провел предварително уговорена среща с депутата Лютви Местан и вероятно му е дал няколкочасов подслон в резиденцията си по време, когато държавната охрана на депутата е била свалена и той се е чувствал застрашен. 2. На 26 декември в село Могиляне, е присъствал на възпоменателното почитане на жертвите на комунистическия режим от т. нар. “Възродителен процес”. През 1984 г. специални части на режима убиват в това село седемнадесетмесечно дете и още трима български граждани с турски корени. Нито едно от двете деяния на посланика не представлява нарушение на Виенската конвеция за дипломатическите отношения, дипломатическия протокол или обичайната практика, както се опитва да внушава от телевизионния екран г-н Костов. От 25 години българските народни представители посещават свободно посолствата на всички държави, а техните посланици имат пълна свобода на придвижване на територията на страната с изключение на обекти със затворен достъп поради съображения за националната ни сигурност. (чл. 26 на Виенската конвенция) Под маската на загриженост за бъдещето на България почетният (управляващият) председател на ДСБ представя традиционното мюсюлманско вероизповедание като оръжие за политическо влияние на Турция у нас и същевременно отправя провокативно послание за изгонване на Гьокче поради “недопустима намеса във вътрешните ни работи” по случая с Местан. Целта на първото е да се предизвика недоверие, страх и враждебност между българските граждани на религиозна основа, а на второто - да се влошат рязко двустранните отношения с южната ни съседка. И двете перфектно обслужват кремълските интереси на фона на развихрения ислямски тероризъм (за повечето хора разликата между традиционния и джихадиския ислям вероятно изглежда малка) и създаденото напрежение между Русия и Турция. В московските институти за пропаганда и влияние са ги заболяли ръцете от ръкопляскане защото при успех на подобни мероприятия: — намалява се съществуващото взаимноизгодното сътрудничество между България и Турция, което не е под руски контрол — вбива се клин между две държави съюзени в евроатлантическата общност и по този начин се ограничават нейните ефективни възможности на Балканите. — става възможно да се осуети алтернативното газоснабдяване на България чрез включване в интерконектор за доставки на азерски газ през Турция (проекта ТАNAP). Иначе казано - продължава се руският енергиен диктат и неговото използване като инструмент за политическо влияние в страната — евентуален дипломатически конфликт би провокирал Турция да спре да задържа на своя територия настанените в лагери мигранти - понастоящем те са над 4 милиона. Достатъчно е преминаване на нашата граница от само 150–200 хиляди пришълци и правителството пада поради функционална невъзможност да се справи с настъпващия хаос. Подобен катаклизъм не е по силите на никое нормално избрано българско правителство. След това идва ред на путинофилските националисти, които с цяло гърло ще зоват “големия брат” да идва да ни спасява. Дори той да не дойде, един нов диктаторски режим обявен като “правителство на националното спасение” ще бъде посрещнат с възторг в Кремъл, а европейският път на България отива в кошчето на миналото. Сценарият звучи невероятно, но не е невъзможен. С включването на Костов* на практика е активиран целият московски ресурс и ако някой си прави лекомислени илюзии, е длъжен да знае, че те са пагубни и водят към Евразия. Здравият разум и решителният отпор на ченгеджийските драгалевско-сарайски провокации са задължителни за управляващите, за да не живеем пак онова прекрасно живково време. *Б.Р. През пролетта на 2014 г. в интервю Иван Костов защити провителството на Орешарски, обявявайки, че Делян Пеевски и Цветан Василев са незаслужено сатанизирани.

Един точен и мъдър човек , защо Българю не го цениш ?

Пламен

Не съв изобщо фен на Костов, но нещата, които излага са повече от смислени. Дали трябва да се гжони посланикът, ще решат компетентните, ако са налице основания по Виенската конвенция. Но за другите мерки е абсолютно прав и сме свръх закъснели...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.