Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Оставането на Лютви Местан в политиката няма да бъде никак лесно, заяви пред БГНЕС политологът Даниел Смилов, програмен директор на Центъра за либерални стратегии.

„По отношение на оставането на Местан в политиката не мисля, че ще му е толкова лесно. Той има някаква база на регионално влияние в Кърджали, но поне досега опитът показва, че ДПС е доста дисциплинирана партия. Може би, политическият проект на Местан ще бъде малко по-успешен, отколкото на другите като него, но не очаквам драматична конкуренция между партиите на Доган и, евентуално, на Местан“, каза Смилов.

ЛЮТВИ МЕСТАН: ВЛИЯНИЕТО НА ПЕЕВСКИ В ДЪРЖАВАТА Е ЗНАЧИТЕЛНО

Той смята, че Местан все още не е излязъл с конкретна политическа формула - „като че ли има отделен политически проект, но каква ще е формата, която той ще приеме, не е ясно“.

„Всъщност, неяснотата е двойна, защото и парламентът в момента е много аморфен. Така че и на самия Местан ще му бъде трудно да се позиционира - било то в опозиция, било то в управляващото мнозинство, защото границата между тези формирования не е точно очертана“, заяви Смилов.

ДПС: НЯКОЙ ПРИСВОЯВА ПРОНАТОВСКАТА НИ ПОЗИЦИЯ

Той бил впечатлен от две неща в днешната пресконференция на Местан. Първото е описаният от него модел #КОЙ, станал нарицателен през последните години.

„Това не е новина, но когато идва от устата на човек, бивш ръководител на партия и пряк участник в събитията, който заедно с бившия премиер Сергей Станишев е направил съответното предложение за ДАНС, то това не е безобидна хроника. Това има безусловна доказателствена стойност. Така че вече не можем да говорим за тези неща с хипотези и предположения“, обясни политологът.

Другото, което го е впечатлило от изявленията на Лютви Местан, са „сюжетите с НСО”.

КОЙ СВАЛИ ОХРАНАТА НА МЕСТАН

„Посочените факти, според мен, би трябвало да се разследват много внимателно. Ако има истина в това, което той казва, трябва да се направи проверка как са се случили тези съвпадения“, отбеляза политологът.

НСО СЛЕД КАЗУСА "МЕСТАН": ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ СА ПО ЗАКОН 

Ключови думи

Коментари

ozzy

"Ало Ваньо" трака зъби и стине от шубе/подлогите по закон са бъзливи/, и се чуди кога ли докато атовета се ритат ще го отнесе и /назначено/магаре като него. Скоро Тикво! Скоро Мутро!

Развеселен

тук съм съгласен с доцент Смилов

Югозомби

ДПС като монолитна партия... Донякъде, но не съвсем. Има тенденции на откъсване на части от избирателите й, временно и по места, но все пак откъсване. През 2013 година партията на Касим Дал и Корман Исмаилов (в съюз с напълно маргинализираната НДСВ) спечели 57 611 гласа, докато ДПС 400 466. През 2014 година гласовете на последователите на Дал и Исмаилов се вляха в резултата на Реформаторския блок. Съществуването им се прояви и на извънредните местни избори в новооснованата Община Сърница, където РБ имаше сравнително висока подкрепа на първия тур. След 2009 година откъсването на гласове от ДПС се развива и чрез друг механизъм, навлизане на ГЕРБ в традиционните турски и помашки избирателни райони. Пример, изборите от октомври 2014 година. Област Пазарджик, изцяло помашки населени места. Село Побит камък, 144 гласа ГЕРБ, 217 ДПС. Село Медени поляни, 92 ГЕРБ, 136 ДПС. Сърница, три секции, ГЕРБ 111, 122 и 107, ДПС 403, 301 и 353. В Сърница РБ има 17, 33 и 35 гласа. Предвид това не зная колко вероятно е откъсване на нови части от традиционния електорат на ДПС от бъдеща формация на Местан, но не ми се струва невъзможно.

спрете се бе

стига с тоя местан бе хора, всеки ли трябва да се изкаже по въпроса? Явно това потвърджава факта, че ДПС управлява всичко в тази страна!

darkstar

Местан няма да се даде лесно ... ДПС няма паничка за всеки ! Недоволните от малка паничка ще се кичнат при Местан , ако има някакъв властови ресурс да ги държи на хранилка. Ще измислят начина да го закрепят към управляващите - не го подценявайте .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.