Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е „руската мина”, върху която е стъпил бившият лидер на движението Лютви Местан. Това стана ясно от интервю на депутата от ГЕРБ Методи Андреев пред бТВ тази вечер. На пресконференцията си днес Местан заяви, че преди Коледа е настъпил "руска мина".

ЛЮТВИ МЕСТАН: ВЛИЯНИЕТО НА ПЕЕВСКИ В ДЪРЖАВАТА Е ЗНАЧИТЕЛНО

„Това, което казва Местан, е много интересно. Той казва: „Ние настъпихме руска мина”. Аз ще допълня – ако Лютви Местан е бил агент за влияние, кой е руската мина? Отговорът е ясен – Доган. Защото всъщност проблемът, който възникна след речта на Доган, породи всички тези процеси, които коментираме”, каза Андреев.

Според него ДПС е корпоративна политическа формация, против която обществото ни не е намерило противоотрова или противодействие.

Андреев се чудел защо след като Доган толкова се е ядосал на Местан за изразената позиция относно руския самолет в Сирия, е реагирал чак месец по-късно, а не веднага.

ДОГАН СРЕЩУ МЕСТАН - ЕДНО КЪМ ЕДНО

"Моето мнение е много ясно и то се различава коренно от това, на което се нагледахме и наслушахме през тези дни от различни медии. Аз смятам, че това е било необходимото технологично време, за да се организира цялата тази говорилня, за да се подготви логистично атаката, която казва, че България е сгрешила и е крайно време да реализира своя геостратегически избор. За мен речта на Доган е един сериозен опит за преврат в нашето разбиране за геостратегическа позиция, която ние сме заели", добави депутатът от ГЕРБ.

Той смята, че анализаторите пренебрегват някои части от речта на Доган, в която той "буквално повтори тезите на Путин, който каза ден преди речта на Доган едно към едно, че ЕС има инвестиционни проблеми, че той вече има сериозни лидерски проблеми, че НАТО не е най-сигурната ни опора и защитник, че Русия неизменно, ако трябва и със сила, ще налага своята воля, че тя се превръща нов полюс".

Андреев заяви още, че Ахмед Доган е "най-мразеният български политик", защото е създал отвратителния модел да държи електората си като политически заложник.