Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Първа инвестиционна банка след постигнато съгласие с дружествата "Елтрейд къмпани" и "Феросплавен завод", придоби активите на бившия комбинат "Кремиковци", съобщи банката, която през 2011 г. отпусна кредит от 316 млн. лв. за тяхното изкупуване на търг, организиран от синдика на фалиралото предприятие.

Поради световната икономическа и финансова криза, индустриалното производство се сви в пъти и цените на стоманената продукция на световните пазари паднаха на рекордно ниски нива. Това доведе до промяна на стратегията на инвеститорите, което отложи инвестиционните им намерения за покупка на активите, казват от ПИБ, като допълват, че дружествата до момента на придобиване са погасявали редовно задълженията си от развиваните от тях дейности – продажба на непроизводствени активи, транспортни и ЖП услуги, добив на скрап и инертни материали, пренос на електроенергия.

Банката смята да продаде активите на стратегически инвеститор, като до тогава за тях ще се грижи дъщерната ѝ фирма "АМС Имоти" ЕООД.

През годините са направени инвестиции в рехабилитацията на мощностите за производство на стомана и електроенергия. Прекратени са работата на доменните пещи и коксохимическото производство, като мощностите им са демонтирани и продадени, съобщава новият собственик.

Ключови думи

Коментари

тука е така

Това не беше ли онзи младеж за който всички се чудихме от къде изкара 300млн на 30г?

Иван

Явно имат вече идея на кого да го препродадат. ПИБ със сигурност няма да го съживяват :)

ЕК

Браво на ПИБ! С удоволствие бих казала, че това е инвестиция, която всички софианци ще оценят, предвид, че най-накрая ще се случи нещо чисто и смеслено с този "комбинат"

Ти с удоволствие би облизал и члена на крадлив Цеко от Алеко, ама ти дават само задника след голяма нужда и то за малко пари.

ПИБ ще го продаде на държавата, иначе банката фалира. А Боко ще го съживи като ЮП.Българите ще го платят отново, защото си го обичат.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.