Иран се оплака, че Саудитска Арабия атакувала умишлено с бойни самолети посолството му в Йемен, съобщи в. "Индипендънт".

От Рияд заявиха, че ще разследват обвиненията. Ако това се окаже вярно, отношенията между двете страни ще се влошат още повече. Те се обтегнаха, след като на 2 януари Саудитска Арабия екзекутира шиитския проповедник Нимр ан Нимр. В отговор иранци опожариха посолството на страната в Техеран. Кралството скъса отношенията си с Ислямската република.

При атаката по сградата на посолството била изстреляна поне една ракета и са нанесени щети на постройката. Това твърди Хосеин Джабер Ансари, говорител на външного министерство в Техеран.

Жители на йеменската столица Сана и очевидци обаче заявяват, че дипломатическата мисия на е пострадала. Според тях при атаката бил улучен площад на 700 метра разстояние от посолството, а в двора на мисията паднали камо един шрапнел и няколко камъка.

Саудитска Арабия оглавява международната коалиция, която нахлу в Йемен, за да подкрепи сунитското правителство срещу шиитските бунтовници хути.

Иран забрани днес вноса на всякакви стоки, произведени или идващи от Саудитска Арабия, предаде АФП.
 Също така се запазва забраната за умра- Това е т. нар. малко поклонничество, което се извършва в светините в Медина и Мека извън времето на хаджа.