Българският вратар Николай Михайлов напусна днес турския си отбор "Мерсин Идман Юрду".

27-годишният футболист и клубът се разделиха по взаимно съгласие.

Михайлов премина в "Мерсин" със свободен трансфер от италианския "Верона" през лятото на 2014 г. За година и половина той изигра само 17 мача.

В началото на този сезон вратарят най-после успя да си извоюва титулярно място, но след смяната на старши треньора отново се върна на пейката. Настоящият наставник Бюлент Коркмаз почти не разчита на него.

"Мерсин" изпадна в тежко финансово състояние през тази година, Михайлов не беше получавал заплата от август. Все пак вратарят е получил дължимото, преди да разтрогне договора си, от който оставаха шест месеца. 

През януари Ники Михайлов ще опита да намери нов отбор, където да играе редовно. Той е свободен агент и този, който го поиска, няма да плаща трансферна сума.

Футболистът бе твърда резерва и във "Верона", където бе само през сезона 2013-2014 г.

Звездните му миове бяха в "Твенте". Юношата на "Левски" игра за холандския тим 6 години и спечели шампионската титла през 2010 г. Година по-късно той бе обявен за футболист номер 1 на България.

Николай Михайлов е син на Болислав Михайлов - президент на БФС, а в миналото вратар на "Левски" и капитан на националния отбор на българия, станал четвърти на световното първенство в САЩ през 1994 г.