"Забелязва се сблъсък на ценности в ДПС. Речта на Ахмед Доган съдържа явни внушения, че той е петата колона на Путин в България. В нея се съдържат изключително антиевропейски и антинатовски послания".

Това заяви днес пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, бивш шеф на Комисията по досиетата. Така той коментира речта на почетния председател на ДПС.

 

"Това, което говори Ахмед Доган, е много опасно. Нека си спомним какво стана след депесарския шут от началото на демокрацията - в България се възцари мафията. Оттогава ДПС е политическата бавачка, която отглежда една или друга групировка, завладяла държавата", изтъкна политикът.  
 
Според него Движението е "конспиративно и изкуствено" създадена партия. 
 
"Доган беше човекът, който през 1999г. в речта, с която ДПС даде подкрепа за въздушен коридор на НАТО, даде ключова перспектива за членството ни в Алианса. С това, което ни казва днес, той показва регрес от своята собствена позиция", посочи журналистът Георги Коритаров. 
 
В изказването на Доган Лютви Местан получава остри критики за декларацията, с която подкрепи Турция в конфликта й с Русия при скандала със сваления бомбардировач. В речта си Доган я определя като гаф. Според него светът се намира в изключително тежка криза, а ако политиците и в частност ДПС не внимават, страната ни може да се окаже „пушечно месо”.