Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Взаимната неприязан между претендентите за Белия дом от Републиканската партия Доналд Тръмп и Джеб Буш вече премина в открити обиди един към друг.

"Доналд Тръмп е идиот. Не може да се стремиш към поста президент и да обиждаш другите, и да им се подиграваш. Не може да унижаваш жените, да се подиграваш с религията на другите, да хулиш испаноговорящите, да обиждаш хората с ограничени възможности. Кого заблуждава Тръмп? Ох, олекна ми на душата", заяви кандидат-президентът Джеб Буш на събрание в Ню Хемпшир. 

Явно бившият губернатор от Флорида е излязъл от кожата си следа като преди няколко дни милиардерът написа в туитър по негов адрес, че е "отявлен тъпак".

"Ужасно унизително е това, че Тръмп участва в кампанията и непрекъснато обижда хората. Трябва да приключим час по-скоро с това. И се надявам да гласувате за мен. Защото такова момченце като Тръмп не трява да представлява нашата велика партия. Това не е пътят към победата - с обиди", продължи Буш под бурните овации на феновете си.

По-късно синът на бившия президент Джордж Буш коментира, че Тръмп е ужасно тесногръд и със сигурност не знае, че кюрдите също са мюсюлмани. И допълни, че на милиардера не му достига акъл.

Строителният магнат Тръмп не остана длъжен на опонента си и изрече по негов адрес: "некопмпетентен" и "ужасен".

Не ме интересуват такива като Буш. Аз не се нуждая от подкрепата на слаби, безхарактерни и несъобразителни хора. Мен ми трябват силни личности, подчерта Тръмп пред съмишленици. 

Засега милиардерът се ползва с одобрението и подкрепата на 40 на сто от републиканските избиратели, докато Буш с едва 3%. Вероятно тази огромна разлика е подтикнала Джеб да изостри тона си, коментират наблюдатели на американските политически нрави.

Ключови думи

Коментари

Развеселен

Тръмп е тесногръд, но пък Буш има тясна подкрепа - 3%.

SRQBoyboy

Подкрепата за Тръмп продължава да расте и дори е по-голяма, отколкото може да се преполага. Пресата е безсилна. Изкарват го всякакъв и в крайна сметка това още повече циментира подкрепата му. Политиците са с толкова лош имидж, че никой не иска и да чуе за тях. Джеб Буш е жалък и се държи като сърдит пубертет. Дори във Флорида, където бече губернатор, не го харесват.

дебелян пеевский

Подкрепата за Тръмп расте между републиканските реднекове, другите са разпердушинени между неколкото смотани кандидата. Подкрепата за Тръмп на американците като цяло е с два-три процента по-висока от подкрепата за Бърни Сандърс, въпреки, че Бърни получава 30 пъти по-малко медийно време. Ще е голем майтап, когато тийбагърите като Томов го хързулнат за номинация и по-нормалните републиканци най-сетне се отцепят и гласуват за демократ. На републиканската партия й е време да се разцепи още от времето на Жоро Тъпя насам. И въобще, на партийната политика в развитите държави й е време да отмине.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.