"Ще има просто приоритизиране на най-важните неща. Идеята ни е периодично да има оценка на това докъде сме стигнали. Специално по отношение на съдебната реформа и антикорупционното законодателство, още на третия месец ще имаме оценка, а иначе по цялата програма на всеки шест месеца ще има оценка доколко са стартирали, ускорени и осъществени стъпки от реформата."

Това каза съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски в кулоарите на парламента днес. Той разясни малко детайли по новия анекс към коалиционното споразумение, който реформаторите се надяват да оформят преди празниците.

Промените към коалиционното споразумение бе една от точките в декларацията на Блока, след като част от предложенията им за промени в Конституцията бяха отхвърлени.

Премиерът Борисов също заяви готовност за промяна на споразумението.

ПРОМЕНЯТ СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА ВЛАСТТА

Въпреки че Радан Кънев, а по-късно и ДСБ обявиха, че отиват в опозиция, те също са се включили в разработването на анекса.

"В работната ни среща и вчера, и днес участваха и хора от ДСБ, и колеги от гражданската квота", обясни Зеленогорски.

На въпрос дали е нормално опозиционери да пишат анекс за споразумение на управляващите, той отговори така:

"Ние сме РБ, ние сме единно цяло, и това, че вътре има различни мнения, не означава, че не трябва да продължим да следваме механизмите за функциониране на Блока."

Зеленогорски подчерта, че има още работа по анекса:

"Всички имат доста предложения, когато обобщим материалите, ще можем да ги коментираме."