Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руският президент Владимир Путин започна своята 11-а годишна пресконференция с отговор на въпрос променило ли се е настроението му, след като миналата година е дал две години за изход от кризата.

"Старите прогнози за изхода от кризата бяха правени въз основа на това, че барел петрол от сорта "Брент" ще струва 100 долара. На тази база изчислявахме всичко - и доходите, и разходите, и социалната сфера, и икономиката. Но още в края на 2014 г. трябваше наново да пресмятаме всичко, защото цената падна двойно - 50 долара за барел. Днес тази цифра пак е оптимистична - сега е 30 долара, нали?", отговори Путин.

Така надолу тръгнали всички показатели. БВП паднал с 3,7 на сто, инфлацията съставлявала 12,3 на сто.

Рекорден брой журналисти - 1390, са акредитирани за пресконференцията.

Говорителят Дмитрий Песков заяви преди нея, че основна тема ще бъде международната политика. Путин обаче започна с вътрешните проблеми на Русия.

Според Песков едва ли журналистите ще успеят да провокират президента. Като за капак "гласът" на Путин заяви, че ще сверява времето на пресконференция със знаменития си швейцарски часовник, с който бе заснет през лятото на сватбата си. Според Фонда за борба с корупцията на опозиционера Алексей Навални часовникът струва 620 000 долара и Песков като държавен служител няма толкова пари, че да си го купи. Песков обаче се оправда, че бил подарък от жена му.

Очаквайте подробности.

Ключови думи

Коментари

Русия разпродава държавни активи /Златната кокошка/...денги нет! Россия продаёт часть ''Роснефти'' Китаю за долги 16.12.2015 Глубочайший экономический кризис, вызванный агрессивными войнами в Украине и Сирии, падением мировых цен на нефть и западными экономическими санкциями, вынудил Россию находить решения, на которые она ранее никогда бы не пошла. Чтобы страна могла хоть как-то выкрутиться, под нож пошли даже "куры, несущие золотые яйца" - так, государственная корпорация "Роснефть", дающая более половины российской экспортной выручки, в 2016 году будет частично принадлежать Китаю. Об этом сегодня, 16 декабря, заявил министр финансов РФ Антон Силуанов, передает российское государственной информагентство ИТАР-ТАСС. Мы считаем, что в рублях это порядка 500-550 млрд рублей. Не ниже 500 млрд рублей.

всем похуй.

Пак е излъгал с инфлацията! Особенно за продоволствената.Мужиците ръмжат!!

Радев

Интересно, дали ще посмеят да го попитат за скандала със синовете на главния прокурор Чайка?

Новогодишната празнична трапеза в Русия ще струва почти с една трета повече, отколкото преди година, съобщава "Новие известия", цитиран от БТА. Според официалната статистика празничната потребителска кошница в страната ще поскъпне с 28 на сто, като стигне 5790 рубли (над 76 евро). Експерти посочват, че заради общата инфлация в Русия посрещането на Нова година всеки път излиза по-скъпо, но цените отдавна не са скачали толкова, колкото сега. Медиапул

Нема страшно. И да загинат няколко милиона, часовникът е в здрави ръце.

тука е така

Хуйло,това му се вика Стабилност бе братушко :-)

да отбележа1

Продължавам да гадая какъв ще бъде краят на злото гномче Путин. Като на Милошевич, на Чаушеску, или на Берия? Наблюдавайки мръсната руска душа – най-вероятно като на Берия – в подземните дупки на “Лубянка”. И тогава /скоро!/ ще отворим вестниците, ПИК и цялата платена русофилска документация. Поне да видим плащали ли са данъци. Нали помните защо Ал Капоне отива в Алкатрас завинаги? Червени платени национални предатели, жалки русофили, с края на Путин идва и вашият край!

Развеселен

години наред имахте възможност да изградите работеща икономика. Вместо това вие поведохте кръстоносен поход срещу гейовете. Това са резултатите.

Песков

Жена му на Песков му подарява часовник за 600к$, защото той пари няма (но тя има, и това не е проблем), а у нас тъщата на Цвичко му подарява апартаменти, защото той е скромен и пари няма (но тя има). Ех, живот!

Това е то да имаш богата жена/тъща....

socialen

Руската Икономика не се е сринала. Тя е в рецесия поради санкциите и срива на цените на петрола на Световния пазар. Сегашната криза е отлична възможност за Русия да обнови и преструктурира икономиката си. Много отрасли от народното стопанство имат растеж над 6% годишно!

Boris

Случайно Пу(`)ин да е споменал, че ако сега вече беше построен Южен поток, и нашите кярове, пропорционално на интернационалното търсене на руските суровини, пак щяха да се покачат? Е, тролове, сега можете да се уверите в точността на решенията и сметките на малокалибрения мушок!

Е, какво са 620,000 дол. за някакъв си часовник, Путин подари на дъщеря си (състезателка по рок-енд-рол), камуфлирана под името Тихонова, вила в Биариц и акции за 2,000,000,000(Два Милиарда долара само) в Лукоил и други енергийни гиганти (една част подарък от признателния български народ и др.Костов). Когато той беше храбър КГБ офицер в Дрезден и спукваше бившата си жена от бой като се напие, ние можехме да гледаме Биариц само на картата а за рок-енд-рол ни пращаха на лагера в Ловеч да чукаме камъни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.