Ние подкрепяме Петър Москов  и неговите реформи. Той е член на ДСБ. Решението да остане в правителството си е на Москов, уважаваме го и вярваме, че реформата в здравеопазването върви. Това заяви в ефира на бТВ евродепутатът Светослав Малинов, който също е член на ДСБ.

"Трябва да се уважават личните решения на хора, които са започнали реформи. Някои като правосъдния министър се отказаха, някои като Атанас Атанасов казаха, че не искат повече да се преструват като председатели на комисии в парламента, някои като Москов останаха", добави Малинов.

Той заяви, че след гласуването на конституционните промени миналата седмица, доверието между депутатите от Реформаторския блок е било нарушено. 

"Аз лично загубих доверие към Бойко Борисов. Той показа неоткровеност. Въпреки че това, което беше замислено да се промени в съдебната система, щеше да бъде добре за репутацияна лично на премиера. Ние една година се страхуваме, че в последния момент точно тази част ще бъде бламирана и когато в последния момент се получи отмятане, не можем да си затворим очите“, каза Малинов.

Евродепутатът обясни, че ДСБ остава в Реформаторския блок, но вече ще заема "по-радикални позиции", които може да не съвпадат с тези на правителството.

"Никой нямаше да ни прости ако не бяхме дали знак, че това не ни харесва. Но да се внушава, че заради ДСБ ще има нови избори е най-голямата обида, която може да си нанесе премиера", категоричен е Малинов.