Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ама вие казахте ли предварително на премиера? Ама защо жертвате стабилността? Ама вие сега Орешарски ли искате да върнете? Много въпроси чуваме от вчерашния ден насам, а и ще продължим да чуваме. Преди това въпросите бяха за „преврата“. По-преди бяха за „вкарването във война с Русия“. Още по-преди бяха за „преяждането с власт“.

А пък още по-преди, когато споменатият вече Орешарски все още бе премиер, въпросите бяха същите. Ама вие сега Борисов ли искате да върнете? Ама каква ви е алтернативата? Ама какво повече искате, нали не е шеф на ДАНС?

Това е омагьосаният кръг на доброволната глупост. На примиряването с блатото. Когато доброволно сме се съгласили, че преди всичко важни са личните отношения на хората във властта, а не нашето отношение към тях. Когато сме забравили да различаваме законно от незаконно, защото не можем да различим нарушители от охранители на правилата. Когато въобръжението ни е ограничено до избора измежду наличните престъпници и не смеем да поискаме нещо нормално. И когато вече сме напълно лишени от самочувствието, че можем да живеем в нормална среда, без да имаме кой знае колко високи изисквания към нея.

Нищо повече от това да наричаме човека човек, а бандита бандит.

Нищо повече от това да не се обръщаме на другата страна, когато слонът вече е изпочупил целия стъкларски магазин.

Нищо повече от това да имаме смелостта да кажем, че обвързването на изпълнителна, законодателна, съдебна и медийна власт е доста повече от мафия.

Нищо повече от това да спрем да се правим, че приемаме за нормално един депутат да е гол като пушка на хартия, а цялата държава да знае какво владее.

Нищо повече от това да виждаме и да казваме в прав текст, че управлението очевидно не иска да се конфронтира с мафията. Независимо защо.

Нормалната среда е нормално да включва и различаване на редното от нередното. От нормален брой хора.

Редно беше премиерът да е до министъра на правосъдието, когато Народното събрание гласуваше приоритета на приоритетите, както пише в самата програма на правителството.

Редно беше човекът в главната роля да беше изпълнил главната роля по представянето, защитата и преговорите за „реформата на реформите“.

Но пък и също толкова редно е, когато гласът и името на човека в главната роля изплува няколко пъти около нередни неща, това да не бъде замитано по правило под килима.

Редно беше, когато 160 депутати излъжат цяла България и не спазят поетия с подписи ангажимент, цяла България най-малкото да заблежи това.

Редно беше тези, в чиито провал в борбата с престъпността и корупцията по високите етажи никой не се съмнява (6% доверие, измерено от социолозите – б.а.), да не бъдат изобщо допускани да се представят като легитимни изразители на мнение, което маскират като „държавническо“.

Забравяйки разликите между нормално и ненормално, между редно и нередно, сме се отправили надолу. И поединично. И глупаво позволяваме да бъдем разделяни – февруарци срещу протестъри, грамотни срещу неграмотни и – най-любимото ми напоследък – либерали срещу консерватори. (каквото и да означава това в български условия)

Свикнали сме да бягаме от очевидното. Да се държим оправдателно, когато трябва да кажем, че през нощта е тъмно. Когато очевидни лъжци, в чието присъствие човек инстинктивно си прибира портфейла във вътрешния джоб, продължават да твърдят, че тъмното е по-светло от светлото. А очевидните неща са просто очевидни.

Както това, че не можеш да убиеш ламята, ако се превърнеш в четвъртата й глава.

И е безсмислено да обсъждаш каквото и да е друго, ако няма ред и ако лошите не са в затвора.

Очевидно е наивно да говорим за увеличаване на майчинските с два лева, когато са откраднати пред очите ни 4 милиарда. Защо да не говорим за удвояване на майчинските? Но е също толкова очевидно, че управлението не иска да разследва кражбата на века и предпочита мафията пред майките, децата, учениците, лекарите, пациентите и т.н.

Очевидно е глупаво да спорим лява или дясна данъчна система е по-добра, след като каквото и да събере държавата, те пак ще го откраднат.

Очевидно е глупаво да вярваш на овластени магистрати, когато не забелязват очевидни престъпления.

Още по-очевидно глупаво е да се надяваме те сами да се преобразят. Напълно сами, докато ние в това време се радваме на трите папи и псуваме винетките.

Очевидно е, че сме лишени от напълно нормални и елементарни неща. А най-очевидното е, че сме толкова малко хората, на които им личи да им липсват тези мънички неща. 

Ключови думи

Коментари

Генаузо

Точно.

Тони Ганчев

Браво! Много точно и за съжаление, много тъжно.

denim58

Горчивата действителност...

Pen40

Тъжно, но тука е така.

geg

Мдаа, казаха ни: "Тъй ще е тя". Дали ще отговорим: "Туй ще е то"?

Герберът "развеселен" си е говорител на герберите- цитирам - "ДСБ са отрепки". Това само е един от примерите за простотията при избирателите. Какво да говорим за избраните от "развеселените"!

Развеселен

първо аз съм обикновен симпатизант, който обича да троли в свободното си време :) Второ, тук имаше постинги, които призоваваха към убийства. Нивото на комуникация си е като за форум, макар, че пак е над това в ПИК, Блиц, че и Дневник.

SRQBoyboy

Развеселен не е гербер, той или е нихилист или е човек, който игнорира визко, за да изглежда интересен. И в двата случая не е в полза дори сам на себе си.

тука е така

Браво Бедров но такива ттпи въпроси и отговори винаги ще има,всички сме хора на тая земя но не всички мислим доброто на другите хора,който не може да приеме тази теза нищо не е разбрал,така че целеустремено напред трябва,едни подкрепят русия вечно и никога не намират грешка в политиките й,други търсят доброто и намират грешки и в едните и в другите!Пожелавам здраве на хората които се борят за промяна в тази скапана държава,а на останалите да се обърнат към статуквото!

Развеселен

уважавам емоцията в този коментар, това е горест, ако и да не харесвам биполярното разделяне добри-лоши и да не смятам, че предният ден е бил безплоден.

SRQBoyboy

Не се прави на суперинтелектуален божествен наблюдател, загнезден в облаците. Действително ли мислоиш така или това е снобска поза?

Николов

Браво Бедров. Матросовците са капут. Много ми хареса мисълта, че Борисов трябваше да бъде до своя министър, когато той отстояваше промените в Конституцията и ако подкрепя реформите да го защити. А той си рита спокойно топката, и пет пари не дава за това ,че се променя основния закон на републиката. Може би са прави тия дето казват, че не му пука за Конституцията, защото той си управлява без всякаква Конституция, просто защото той е самата Конституция.

не

не сме малко хората. Недоволството е огромно и този път нещата няма да се разминат кротко. Чака се искрата и всичко ще пламне. Борисов е пълен идиот да ближе задните части на Пеевски и Цацаров. Това няма да му се размине.

Развеселен

около 500 на живо и 3 000 във фейса. Не сте такова множество.

SRQBoyboy

От твоите уста в божиите уши...

@

евала за коментара, Иване!

Страхотно! До последната дума! Благодаря!

socialen

Кой нормален иска неграмотните индивиди Борисов и Цветанов да го "управляват"!?

socialen

На Бедров още му е трудно да пише против Борисов и Цветанов.

...

Както виждаш пише и срещу Боко ако си го прочел.

ДидоВъТъ

Къса памет,Бедров,всеобща глупост и нееб**елност.Т'ва е!

Рецессия

Более 2 миллионов россиян пополнили армию бедных

Озадачен

Защо никъде не се коментира бутафорната роля на Реформаторите. Прекараха ги с извънредните закони за КТБ-вместо одържавяване,прозрачност, всичко да се вземе в полза на държавата и прочие уловки за баламурници. Голямото нахлузване дойде с ратификацията за заемите-ненужни милиарди, "изгодни", но не за хората лихви( капака е последните 50 млн. които са неизгодни за нас, но са пожелани!!! от важен институционален инвеститор). Да не говорим за бюджета за 2016 г. И за всичко това Реформаторите гласуват "За" като наркомани, против волята си надявайки се че ще имат подкрепа за съкровената си мечта-съдебната реформа. " Да ама не"- отсреща имат Бойко и Пеевски. За тях е спорт да преметнат някой. И сега какво-вместо принципна позиция, "реформаторските министри" ,изникнали от нищото, като много в последните години, казват "Какъв блок, какви пет лева? Само премиера може да ми поиска оставката!!" Да се смееш ли да плаче ли? Да живее Пеевщината!!!

БЕДЪР ОФФ

БЕдров! Нещо не те видях да ваканцуваш вчера, защо? Спа ли видимо доволен или...? Айде, да ваканцуваш, бърже! Щото беше пръв при толерантния Орешарски, да си размахваш задника дебел, нали? А вчера що те нямаше бе, Ваканцурин!

zakkwylde

Мдам. Хубава ретроспекция на Бедров, от която можем да направим само един извод - реформаторският цикъл се затвори. Започвайте всичко отначало: паваж-палатки-ранобудници и т.н. Не пречите.

Миро Гечев

Бедров, пишете по-сбито и конкретно. Нямам време да чета такива локуми. Може и да казвате нещо важно, но нямам време.

nuovo01

Благодаря, Бедров!

Иван

Ами война. Единственото което ще ги оправи е война.

SRQBoyboy

Война с кого?

В и К

Няма такова нещо "когато 160 депутати излъжат цяла България". Повече от половината избиратели не са гласували. И понеже нашенци казват с негласуването си, че им е все едно, кой как ще ги управлява, те получават точно такова управление!

Ще ти отговоря с цитат от Бедров: "Ама вие сега Орешарски ли искате да върнете? А пък още по-преди, когато споменатият вече Орешарски все още бе премиер, въпросите бяха същите. Ама вие сега Борисов ли искате да върнете? Ама каква ви е алтернативата" И когато ми отговориш каква е алтернативата, тогава ще разбереш защо не гласуват хората. А, и още на един въпрос - през всичките тези 26 години на гласуване и негласуване какво управление получихме ?

ТРОЛ! ДРАГАЛЕВСКИ ТРОЛ!

(Извинете, опитах се да се поставя на ТЯХНО място и това е единственото, което успях да съчиня).

тука е така

Радвам се че като чета коментарите преобладаващите се съгласяват със статията което ме радва че има мислещи хора все още в държавата,останалите бих ги оставил да помислят малко повече дали не слугуват чрез нещата които повтарят на други хора!

SRQBoyboy

Колко дълго една държава може да предлага стабилност в условията на живуркане? Когато се хвалиш, че и отгоре и отдолу отговаряш на бюджетните пранги на ЕС - това основание за гордост лие, селд като България продължава да е най-бедната държава в Европа? За много иконимистие дългът, дори малко по-голям е стимул за развитие. Спомнете си, че поляците в края на ерата Ярузелски имаха най-големия дълг в Източна Европа. Но те излязоха достойни хора и си наложиха шоковата терапия на Балцерович, която ги превърна в една от най-динамичните икономики на Стария континент, привличаща страхотни инвестиции от чужбина. В България за последните малко повече от 25 години на власт са били два вида правитеслтва. Едните са явни разрушители и отявлени мафиоти и крадци, които дори не се свенят да се крият. Вторият вид е сегашното правитеслтво - катжбите и безобразията продължават необезпокоявани зад кулисите на един водевил, на който ръкопляска част от заинтересованите. И единият и другият тип кабинети в крайна сметка целят едно и също, пълнят си гушите на фона пълната разруха, която в преобладаваща степен се дължи на корупция и безконтролно крадене. Обща характеристика за двата типа правителства е, че те са пълни с некадърни дърдорковци, които се опитват да напрсъкат всички с розов спрей и да ги накарат да повярват, че животът им е щастие и рози. Безнадежден случай - отдавна отмина времето, когато можеше нещо да се направи. Оттук нататък нещастната страна България ще се препуска безкрай на влакчето на ужасите...

socialen

Всички знаят, че проблемът в тази страна са неграмотните Борисов и Цветанов, които от август 2009 година съсипаха всичко с неграмотната си тумба. Бедров досега не е посочил това директно.

socialen

Докато Неграмотността в лицето на Борисов и Цветанов е "премиерче" и "управлява" ще имаме само проблеми. Бедров вместо да се прави на интелектуалец, да пише и посочи проблема директно. Кога ще видим негово заглавие като 'Долу Неграмотността от премиерския пост'!? Или "как е възможно осъден престъпник като Цветанов в Парламента!"

Огнян

Първо, ГЕРБ и лично Б. Борисов ще имат шанса да разберат чрез личен опит какво следва от една политика на публично съглашателство с ДПС и стоящите зад него кръгове на посткомунистическата мафия. Досега върхът на ГЕРБ има опита от алъш-вериш-а със Сарая само зад сцената, тихомълком. Сега ще трябва да споделят опита на бившия цар и на Станишев какво означава ортаците публично да те изпързалят. /////Второ, във властта ще останат само тези групички от РБ, които винаги са били обикновена прислуга на всяка власт. Когато продадеш партията си срещу бонуса да събираш таксите от един паркинг през лятото, не можеш да претендираш за никаква друга роля, освен тази на слуга. /////Трето, след 14 месеца използване на РБ като "момче за бой" от олигархията във властта и зад властта, формулата на властта се връща към утвърдения след 2001 г. вариант на тройна коалиция - царски хора, ДПС и червена партия - с Първанов, вместо Станишев.

Югозомби

Много думи, малко прагматизъм.

Лилия Костова

Извинете, г-н Бедров, но когато Борисов беше върнат на власт от протестите през 2013 г. на принципа "мутра да е, само да не са комунистите", скандалът с Мишо Бирата беше история. А сега всички сме изненадани, че Борисов има дневен ред, който няма нищо общо с демокрацията. Вие глупав ли сте, или просто ви плащат за тази "музика"?

Югозомби

Някак странно е радикален представител на Зелените, които никога не са преминавали бариерата от 4%, да говори менторски за нормите на демокрацията.

Решения

Всеки може да посочи кое не работи. Всеки казва, че всички крадат. Дай ми решение. Конкретно и работещо за всички. И да се обединим около него. После второ, после трето. Така се гради държава. Сегашната и да я сочим с пръст и да я рушим - все тая. Няма 1 свестно работещо нещо. Така че наистна все тая...

Франк Лойд Райт

Абе Бедров, ако имаш да кажеш нещо - кажи го направо бе!!! Какво само ми джвакаш и лигавиш думите? Чак се нервирам като те чета!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.