Учудващо посещение след края на заседанието направи вътрешната министърка и вицепремиер Румяна Бъчварова. Тя говори отделно с представителите на ДБГ и ДСБ в Реформаторския блок, а след това обясни и причината за посещението си пред журналисти:

"Доколкото трябва да бъде намерен нов министър, това е основната задача - министър на правосъдието. Моята задача днес беше да информирам коалиционните партньори, че премиерът се видя с министър Христо Иванов. Срещата протече доста позитивно, отчетени бяха и направените досега неща. Очерта се основната причина за несъгласието - разминаването в разпределението на квотите във ВСС. И премиера, и министър Иванов всъщност говориха за това, че всъщност оттук нататък трябва да се продължи тази реформа и тези действия, които, нека не забравяме, предстои да бъдат развити в Закона за съдебната власт."

На въпроса дали минаването в опозиция на Радан Кънев няма да доведе до нестабилност на управляващото мнозинство, тя отговори така:

"Нека да видим. При всички случаи, един опозиционен глас в повече, заедно с този на ДПС, БСП, Атака. Нека видим какво ще каже ДСБ."

Бъчварова отбеляза, че до момента няма никакви индикации за други оставки.

В разговора с Реформаторския блок усетила "загриженост и желание за конструктивност". Самата тя отбеляза днешния парламентарен ден като успешен:

"Резултатът е, че има много и изключително съществени промени в съдебната система."

Според нея по въпроса с квотите просто имало различни мнения.

И накрая обясни какво търси премиерът Бойко Борисов в новия правосъден министър, подчертавайки, че досега имена не са обсъждани:

"Това, което и с премиера говорихме, не става въпрос просто за личен избор, а за кандидатура, която ще продължи тази посока на промени, които трябва да се случат. Премиерът каза, че очаква предложения от Реформаторския блок, но и ГЕРБ може да предложи."