"Всеки има право на протест - решение е взето и влиза в сила на 10 декември", заяви пред журналисти регионалният министър Лиляна Павлова, запитана дали има притеснения около масовите протести срещу цените на винетките.

"Ако дефинираме "масовост", може би ще мога да отговоря. Не мога да кажа за масовост. Да, има, разбира се, протестиращи, деля ги на две групи. Хора, които справедливо и нормално протестират. При всяко едно повишение на цена има несъгласие, така че приемам тяхното мнение и позиция. Има и такива, които са регулярно протестиращи по всякакви теми", допълни регионалният министър. 

Във връзка с това дали и сред сегашните протестиращи има регулярни, Павлова заяви, че и сега са видени такива. На 15-и декември се очаква да започне разпространението на новите винетни стикери", допълни тя.

"Това не е задължително - не е данък, задължение, по желание е, който желае може да си закупи от новите стикери, който не желае може да не си закупи, да не ползва пътищата. Това е правото на всеки, не е задължителен данък, такса, а е доброволна", посочи тя.