"Манчестър Юнайтед" записа срамна страница в историята си, след като звездната селекция на клуба не успя да излезе от една от най-леките групи в Шампионската лига. "Червените дяволи" паднаха с 2:3 от "Волфсбург" в драматичен мач в Германия и останаха на трето място, което им дава право на участие в Лига Европа.

Интересна бе развръзката и в другия двубой от група В между ПСВ "Айндховен" и ЦСКА (Москва). Домакините губеха с 0:1, но стигнаха до обрат за 2:1 в последните 11 минути. Така напред в турнира продължават "Волфсбург" с 12 точки и "Айндховен" с 10. "Юнайтед" остана с 8.

С Европа за тази година се сбогува "Астана" със Станимир Стоилов, но казахстанците го направиха далеч по-достойно, тъй като те преизпълниха своя план. Тази вечер Мъри и компания направиха 1:1 на терена на "Галатасарай" и събраха четири точки от 6 мача, с което заработиха общо 2 милиона евро. "Астана" загуби само два пъти. "Сараите" останаха с 5 пункта и догодина ще се прехвърлят в Лига Европа.

От гр. С в елиминациите на Шампионската лига са "Атлетико" (Мадрид) и "Бенфика".

"Реал" (Мадрид) се представя колебливо в Испания, но не и на Стария континент. "Лос меренгес" имаха поредна историческа нощ - те разгромиха с 8:0 "Малмьо" и изравниха най-голямата победа в историята на турнира. Кристиано Роналдо заби четири гола и натрупа 11 в груповата фаза - върхово постижение. Хеттрик пък прибави Карим Бензема. 

В група А няма изненади - на осминафинали са "Реал" и "Пари Сен Жермен", който надви с 2:0 завършилия на трето място "Шахтьор" (Донецк).

Едната част от Манчестър тъгува, а другата - празнува. "Сити" най-накрая тръгва към нещо по-значимо в турнира, след като спечели гр. D. "Гражданите" биха с 4:2 "Борусия" (Мьонхенгладбах), а до последните 10 минути губеха с 1:2. По същото време "Севиля" би "Ювентус" с 1:0, но това стигна на испанците само за третата позиция. "Сити" оглави квартета с 12 точки, Юве има 11.

В сряда вечерта приключват и останалите четири групи.