Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

До края на годината социалният министър Ивайло Калфин ще внесе в правителството стратегия за справяне с демографската криза. След нея щели да бъдат изготвни конкретни законопроекти по темата. Стратегията е базирана на анализ на БАН, каза вицепремиерът пред Канал 3.

"Подготвяме се да работим и за хората с увреждания, за пенсиите, за пазара на труда, с откриване на нови работни места и намаляването на безработицата", обясни той.

Според Калфин, когато се говори за демографска политика, е важно да се работи по подобрението на качеството на живота, а не само за броя на ражданията и броя на хората, които си отиват. Трябва да се помисли и за политики по задържането на младите хора в страната.

"Демографската политика не става с един закон или един дебат", каза вицепремиерът.

Той коментира и предупреждението на неговата партия АБВ, че ще напусне управляващата коалиция.

„След като бюджет 2016 беше приет в Министерския съвет изведнъж в кабинета започнаха да се правят „подаръци“ на някои партии“, каза той.

Поставянето на АБВ пред свършен факт не било приемливо. Партията реаграла остро всеки път, но не смятала да продължава така. Внасянето на предложения в парламента ставало без диалог. А най-добрият начин за управление бил като предварително се обсъждат всички теми.

Ключови думи

Коментари

Exspert

Sega veche stave strashno

Иван

Точно ляв и/или либерал ще се бори с демографската криза, причината за която е ляво-либералната идеология !? Тези ни имат за тотални идиоти.

не "те ви имат", а "вие сте".

тука е така

Калфин е единствения ляв който знае какво прави и как да го направи.

Имаш предвид, че може да прави деца? А колко има?

socialen

Невидимата Ръка на Пазара и неговата чудодейна, самолековита, саморегулираща се сила ще се погрижат в нашата бананова, асоциална, неолиберална, либертарианска, пазарнофундаментална, обективистка, монетаристка, олигархична и остеритетна кочина.

Нека видим каква ще е тази политика. Няколко системи лежат на плещите на развеждащи се родители и смучат от конфликта къде за лична облага, къде да оправдаят институционалните си бюджети. И така докато единия родител тотално не се отстрани от живота на детето, пък бил той и най-големия светец. Системата за закрила в лицето на две агенции АСП и ДАЗД са пълна трагедия. Какво по-добро от родителските конфликти, за да оправдаят нищо неправенето си и съответно бюджетите/заплатите си. За адвокатската гилдия един развод е манна небесна и издръжка за няколко години. Съдебната система и сега действащото законодателство, което прави децата полусираци с двама живи родители и не на последно място кухия дънер прокуратурата, която би следвало да следи за изпълнение на съдебните решения. И не ми говорете за интерес на детето и неговата закрила - всичко е пълна бутафория и въртене на пари. На практика излиза, че единия родител задължително трябва да напусне "държавата", за да може да се издържа. В момента над 50% от браковете завършват с развод. Да продължим със извеждането на деца извън граница. Достатъчно е да оклепаш другия родител с едно домашно насилие, за да го изхвърлиш от семейното жилище, за да го извхърлиш от живота на детето му, за да изведеш детето безпрепятствано от страната. Всеки запознат с материята знае колко лесно е това в България. След това извеждаш детето в чужбина и "домашния насилник" забравя за всякакъв контакт с него. Или просто отиваш на гурбет и оставяш децата при баба им и дядо им. Така нареченото скайп родителство. Друга страна на сега действащата "демографска политика" е търговията с бели деца от страна на институциите. Пазарът за бели деца е добре развит и познат в българската институционална реалност. Намират се социално слаби родители и се вади от девет кладенеца вода чрез редица законови заобиколки и недобронамерени практики, за да им се вземе детето и да се "даде за осиновяване". В много от случаите "новите родители" или си плащат под масата или в последствие получават помощи за издръжка на осиновеното дете, вместо да се подпомогнат биологичните му родители. Освен дивидентите "под масата" тези практики увеличават и приходите от европейски програми за институциите. Там се плаща на "калпак" за всяко осиновено дете. Не ми разправяйте за демографски политики, защото дразните.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.