Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тоширо Мифуне е отказал да изиграе ключова роля в „Междузвездни войни“, казва дъщерята на покойния актьор Мика Мифуне, цитирана от „Гардиън“. Звездата от „Рашомон“ и „Седемте самураи“ е бил желан от Джордж Лукас за участие във филма от 1977 г., но двамата така и не се разбрали.

„Чувала съм от баща си, че му е била предложена ролята на Оби-Уан Кеноби, но той е бил притеснен как ще изглежда филмът и че той би подценил образа на самурая, върху който Лукас е базирал много от персонажа и бойния му стил“, казва Мика.

Сюжетът на „Междузвездни войни“ бегло се основава на „Скритата крепост“ от 1958 г., филм в който Мифуне играе и който е режисиран от Акира Куросава.

„По това време научно-фантастичните филми изглеждаха евтини, тъй като ефектите им не бяха никак напреднали. А баща ми носеше много самурайска гордост – спомня си Мика. – След отказа му имаше преговори да поеме ролята на Дарт Вейдър – където лицето му щеше да е покрито. Накрая обаче отхвърли и това.“

И други прочути актьори са известни с отказани роли в „Междузвездни войни“. Сред тях са

Площад Славейков

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Алек Гинес също не се гордее особено с ролята си. Изобщо, за истинските творци и майстори, ширпотребата не е идеал, нито пачката - цел.

Развеселен

Тоширо-сан е велик актьор и истински самурай, ала е направил грешка

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.