Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров сведе причините за напускането си на поста само до една, а именно натиск от страна на ДСБ.

"Напуснах системата на МВР след много груб политически натиск от страна на ДСБ", каза той в предаването "Тази сутрин" по бТВ.

Лазаров беше назначен от Пламен Орешарски, а след идването на власт на втория кабинет на Бойко Борисов запази поста си, както и шефът на ДАНС Владимир Писанчев. Двамата си тръгнаха от службите едва след като оставка хвърли вътрешният министър Веселин Вучков. Съдбата на Лазаров и Писанчев се осветлява от последната част от записите "Яневагейт". В нея Владимира Янева уточнява, че двамата са назначения на ДПС, а спецслужбите са "последния бастион" на движението.

Според Лазаров реториката на "двете каки", съвпада с реториката на ДСБ.

Той твърди, че натискът на ДСБ се е отразил негативно на цялата система на МВР, както и на съдебната система, тъй като те били изключително консервативни и  всеки проблем трябвало да се назовава конкретно.

Той обвини лидера на ДСБ Радан Кънев, че не трябва да си позволава генерални обобщения като "съдебната система е бастион на мафията".

"Нека каже мафията присъства в лицето на този и този", призова Лазаров.

Той е категоричен, че никой никога не му е оказвал натиск. В момента Лазаров в момента се занимавал с анализи на миграционните процеси.

Ключови думи

Коментари

Браво ва ДСБ!

Само че Лазаров е на БСП.

дебелян пеевский

За това леке не ми е жал, ако е разкаран от ДСБ, това е първият плюс откак участват в коалиция ръбостан. Но ако той е част от причините за нула реформи в съдебната система, малко скъпичко ни идва.

Деян

Кой е този глупак, който ще възложи на такъв баламурник да прави каквито и да е анализи?

лаборантът, например.

Аз

На фона на сегашния Главен секретар на МВР този е академик.

което си е право...

Както казваше бай Тошо: "И двамата не стават"

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.