Стивън Спилбърг вече е успял да гледа филма „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ и е останал изключително доволен от него, разкри самият той в интервю за RTL. Режисьор съжали, че не е успял да снима нито един от епизодите на космическата епопея, но е гледал всеки от тях по няколко пъти. 

 „Мисля, че „Силата се пробужда“ има шансове да стане най-добрият филм на всички времена“, отбеляза Спилбърг. И се похвали, че е гледал три пъти продукцията на Джей Джей Ейбрамс.

Седмият епизод на „Междузвездни войни“ тръгва по българските кина на 18 декември. Мненията на експертите се разминават по въпроса ще успее ли филмът да получи рекордни приходи от първите си дни на екран: от една страна той вече има 50 милиона долара от предварителните продажби на билети, а от друга – премиерните филми преди коледните празници по правило имат по-ниски приходи, отколкото в други дни.

Първият официален трейлър на Епизод VII бе показан на 20 октомври. За малко повече от две минути на зрителите бяха представени новите герои в сагата — Рей (Дейзи Ридли) и Фин (Джон Бойега). Видяхме също и някои от познатите персонажи — Хан Соло (Харисън Форд), Чубака (Питър Мейхю) и принцеса Леа (Кари Фишър).

„Междузвезди войни“ е фантастична киноепопея на режисьора Джордж Лукас. Състои се от оригиналната трилогия (1977-1983) и трилогията, обхващаща предварителните събития (1999-2005). Епизод VII: „Силата се пробужда“ поставя началото на нова трилогия-продължение, чиито втора и трета част ще излязат на екран през 2017 и 2020 г.

Площад "Славейков"