Поради изчерпване на всички видове табели за автомобили се преустановява регистрацията в сектор „Пътна полиция” към ОД на МВР - Шумен, съобщиха от пресцентъра наобластната дирекция на МВР.

Все още има табели за регистрация само на ремаркета, мотоциклети и мотопеди в Шуменско, допълва "Фокус".

Проблемът непрекъснато се задълбочава, след като Пътна полиция обяви, че не е сключила нов договор с фирма доставчик на регистрационните табели.

Още в средата на октомври оттам съобщиха, че се спират пререгистрациите, за да има табели поне за колите, които се узаконяват за пръв път.

През миналата седмица министър Румяна Бъчварова трябваше да отговаря и на питане по време на парламентарния контрол по темата. 

"Изчакваме да минат обжалванията, които в голямата си част се определят като неоснователни. Опитваме се със средствата, с които разполагаме на регионално равнище, да осигурим необходимия брой регистрационни табели."

Не е в рамките на нашите възможности да повлияем на обжалването и да предотвратим този ефект. Обжалва се не самият конкурс, а самата процедура, преди конкурсът да е проведен", уточни тогава министърката.