Хиляди мюсюлмани в индийския щат Махаращра излязоха на протест срещу местния вестник "Локмат", който според тях публикувал обидна към Исляма картинка. Протестиращите искат ареста на редактора и художника, направил илюстрацията. Има сигнал, че няколко от офисите на вестника са били нападнати.

В неделното издание вестникът публикувал статия за "Даеш", посветена на финансовите потоци към терористичната организация. За да илюстрират международните източници на пари към ислямистите, редакторите използвали класическа картинка - касичка-прасенце в черното на "Даеш", в която влизат символите на различни валути.

Това разгневило местните мюсюлмани, тъй като според Исляма прасето е мръсно животно, и те обявили илюстрацията за богохулствена.

Протести е имало едновременно в няколко града - Малегаон, Дхуле, Нандурбар, започната била и кампания да се бойкотира вестника.

За да успокоят ситуацията, полицията започнала досъдебно производство срещу редактора на вестника и автора на статията. Полицията похвалила мирните протести и обявила притесненията си за "богохулната" картинка. Няколко политически партии също застанали на страната на протестиращите.

В днешния си брой вестникът се извинява на обидените, и обещава, че са "взети мерки" срещу отговорните. Дали художникът или авторът на статията са уволнени или наказани по някакъв начин не е ясно. Обидените също не са съобщили дали ще прекратят планираните за днес протести.