Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Скандалът „Яневагейт“ не е опит за сваляне на главния прокурор, а за рекетиране на главния прокурор, коментира в студиото на бТВ съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Според него случаят с изтеклите записи от разговори между Владимира Янева и Румяна Ченалова и последвалите интервюта на Ченалова са атака срещу конституционните промени.

То точно за това е замесено името на главния прокурор – да му се каже да не разследва, да не подкрепя реформата.“

Никой от Реформаторския блок не иска да махне главния прокурор, декларира Кънев и допълни, че е абсурдно да се търси реформаторска връзка зад хора като Ченалова.

Радан Кънев предложи два варианта за изход от скандала, за да има доверие обществото в това разследване.

1. Да се приемат предложенията за промяна в Конституцията, внесени преди второто четене от Реформаторския блок по предложение на Инициативата „Правосъдие за всеки“ - за създаването на независим главен прокурор, който да има ексклузивни права за разследване по румънски модел.

Самият Кънев определи този вариант като по-малко вероятният и предложи втори:

2. Или г-н Цацаров да делегира на друга личност – на която той и обществото имат пълно доверие, пълна независимост да разследва и създаването на самите записи, и данните за подкуп между двете съдийки, и съдържанието на записите, както и данните за корупция в Софийския градски съд. (СГС)

Активната положителна роля трябва да е на г-н Сотир Цацаров. Да докаже, че той не е играчът на задкулисието в съдебната система, да свали чадъра от хора във ВСС, които вероятно са... Ние сме на прага на началото на операция „Чисти ръце“.

ПО-РАНО ДНЕС "ПРОТЕСТНА МРЕЖА" ПРИЗОВА ДЕПУТАТИТЕ ДА ПРОВЕРЯТ СЛУЧАЯ

Лидерът на ДСБ заяви готовност за среща с главния прокурор, за да бъдат обсъдени тези предложения.

Той няколко пъти определи СГС като център на проблема в съдебната система. Веднъж го нарече „сърце на октопода“, втори път - „най-мръсния чорап в съдебната система“, трети път - „ядрото на мафията в България“.

Реформаторът коментира, че целият скандал бил организиран от „лицата, които осъществяват мениджмънт в съдебната система“.

Тук става дума за мощни фигури от тези корупционни среди, които са й гарантирали безопасност“ (на Ченалова – б.р.)

Последната Кънев нарече „луд с картечница“.

Какво прави Румяна Ченалова – брани себе си или брани целия мафиотски интерес? Моят отговор е вторият.“

Ключови думи

Коментари

DogWoman

„Какво прави Румяна Ченалова – брани себе си или брани целия мафиотски интерес? Моят отговор е вторият.“ И моят отговор е вторият. Междувременно госпожата почти бе издигната до ранг на знаменосец на промяната в съдебната система, а "опраскване" стана най-популярната дума в държавата. Естествено, че това беше ченгеджийски удар срещу реформите в съдебната система. Затова не трябваше да му се връзвате, но вече е късно.

Николай I

"Вятър ечи, Балкан стене, сам юнак на коня!". Не знам дали е луд, но със сигурност не е с картечница, а с детско пищовче с капси. Ако СГС е сърце, ядро или чорап, какво тогава е прокуратурата - тояга, мозък или задник? За всеки що годе мислещ човек е ясно, че на Ченалова беше отредена ролята на единствената "гнила ябълка" в съдебната система - удобно както за останалите разбойници по веригата, така и за пред френския посланик. Само че госпожата нещо не съгласна и е готова да поразплете мръсния чорап, поне докато бандата не се усети, че така не бива и не и осигури достойно оттегляне. Като на Пепи Еврото. А Радан се опитва да гаси пожара уринирайки върху огъня. Смешно и жалко! Поне да беше питал ментора си от Банкя как стават тия работи.

дебелян пеевский

Кой идиот ми обясняваше онзи ден как РБ били за реформа и че "атаката на Ченалова" не било излизане на миризливите десебари заедно с Местан на амбразурата за защита на Бойко?

и на Сотир.

Инспектор Стрезов

Радане, разбирам напълно ситуацията в която се намирате: Хем разбирате, че случаят трябва да се разследва - наясно сте, че той е само потвърждение на нуждата от съдебна реформа и по отношение на прокуратурата, хем сте в една лодка с човек, който е част от скандала и при това е премиер. Шибана ситуация. Налага се еквилибристика словесна и действена, за да се случи каквото трябва, без да се срути правителството, щото иначе и реформата ще отече. Трябва да знаеш, обаче, че премълчаването и замазването на скандала ще доведе до по-мощното му изригване. И ще отнесе и вас. И въпреки всичко сега е моментът да се реализира първият вариант. Вторият ще доведе до взрива, защото няма как да бъде реализиран - няма такъв прокурор. А ГЕРБерите нека си пеят тяхната песен в защита на божеството. Това си е тяхно задължение.

socialen

Пак намериха начин да занимават хората с глупости! Нито дума за тежката икономическа депресия, за масовата безработица, за безперспективността, за Бедността, които Борисов предизвика по време на 3.5 годишното си еднолично катастрофално "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009-февруари 2013 година, за което Борисов беше изритан от Народа поради некадърност като единственият с Жан Виденов.

DogWoman

РБ (Република България) определено е "за" реформа. Търсят се изпълнители на реформата. За съжаление законът не позволява да възложат разплитането на този възел на някоя инженерна асоциация, с помощ от страна на ветеринари (действащи, не по диплома) и цялата ФБ група любители-градинари от "Градината - нашият малък рай". Сигурна съм, че те биха "опраскали" ВСС и СГС за около седмица. Но понеже системата не е сменена, до 1 година свинщината ще се е възстановила. Затова реформа определено е нужна.

дебелян пеевский

Резултатът от сполучлива реформа ще е дълъг затвор за цялата политическа мафия на прехода. Аз не виждам как Рапона ще си подпише влизането при бай Ставри. Не виждам и как Кънев, Кунева, Лукарски, Калфин, Москов и т.н. и т.п. ще му застанат в опозиция, след като плюскат заедно от заема. Досега ръбатите правеха знаци, че не са с Бостана, но вече им е все едно. Реформа ще има, ама нанайси.

Радев

Я тоя как обърна палачинката и вече едва ли не защитава Цацата. Оставка, бе!

DogWoman

Резултатът от сполучлива реформа не е нищо подобно, пеевский. Резултатът от сполучлива реформа е да има съдебна система с вградени механизми на контрол, оглавена от хора с интегритет, за които думата "репутация" означава нещо и то е важно в живота им. Освен това да наричаш мафията "политическа", щото само на нейните членове си им чувал имената, е откровено дебилно.

дебелян пеевский

Резултатът от работеща съдебна реформа, тетко-кучко, е справедливост. А справедливост означава, че мафията ще иде в затвора. А тато ди тути капи е Рапоня, той трябва да води редичката ;)

пърдон, драги, кучко-тетко.

Развеселен

ами дай да направим фашизъм, той Мусолини е бил най-успешен срещу мафията. ама повечето хора нещо не ги кефи като идея.

DogWoman

Дебеляне, ти си отчайващо наивен, ако и да си човекомразец :) И от мафии не разбираш като хората. От справедливост и съдебни системи - хептен. Само един Рапон ти е в главата, чудя се що ли.

дебелян пеевский

Верно е, аз съм отчайващо наивен и прост. И от нищо не разбирам, щом храня герберастки троли по сайтовете.

Радане прав си, но трябва всички да те подкрепят, всички честни и достойни хора, които са против съдебната мафия, което означава да има нови избори и вие да ги спечелите с абсолютно мнозинство, което за сега не виждам как ще стане, така че реформата е по-скоро мираж, но не трябва да се предавате, ада се борите постоянно, докато на всички стане ясно кой кой е в Българската политика

Развеселен

е, помислил е Кънев този път и е казал нещо умно. "Според него случаят с изтеклите записи от разговори между Владимира Янева и Румяна Ченалова и последвалите интервюта на Ченалова са атака срещу конституционните промени." става ли ви ясно за какво иде реч сега?

мирише, много мирише

че и Борисов и Цацаров са се накиснали в натъкмявания в съдебната система това никой не подлага на съмнение. Така както следва от разговорите Борисов не е казвал на Цацаров "добър ден" а направо "здрасти". ВСС пък е сборище от хора без професионална и човешка съвест. Но най- важното- СТРАХЛИВЦИ, оплели се в мрежа от интереси и материална зависимост.

socialen

Борисов никой не го ще. За него гласуват по-малко от 1 милион неграмотници, които са едва 15% или има-няма 1/6 от българските избиратели. Народът, останалите 85% или 5/6 от българските избиратели не искат Борисов и не гласуват за него. Понеже хората се отвратиха от Борисов и Цветанов и спряха да гласуват, затова неграмотният електорат на Борисов има тежест с 80 депутата.

socialen

Човек трябва да е или пълен неграмотник, или тотален мошеник/тарикат, за да гласува за Борисов и Цветанов.

ИСКАТЕ ЛИ ТЪЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА НАЙ ПОСЛЕ ДА ТРЪГНЕ ИЗХВЪРЛЕТЕ ВСИЧКИ АДВОКАТИ ОТ ВЛАСТА И НЕГРАМОТНИТЕ ЗАЩОТО ПОЖАРНИКАР И РОМ НИКОГА НЕ СЪМ ВИДЯЛ ДА ЧЕТЕ ДОРИ И ВЕСНИК

geg

Е, то при професорите, 'щото сме цъфнали и вързали: проф. Цанков (1923-26), проф. Филов (1940-43), проф. Беров(1992-94), май и Орешарски беше професор. Не е това корелацията...

дебелян пеевский

Рапоня "... е лидер от типа на Орбан и Абе" - това е вицът на седмицата от развеселения. Тоз е "лидер" от типа на Путин - нискочела сива кука от най-ниското ниво, която с мръсотии и късмет се е издигнала най-отгоре на пяната в територия, в която избори се печелят с "вброс" и не е ясно кой действително й дърпа конците. Орбан в късните си години прилича малко на Рапоня по нивото на корупция, което докара на унгарците, но той няма лакейско-лизаческия произход на дребния български милиционер. А с японската политическа аристокрация ич не го сравнявай, па дори да става дума за смотаняк като мъжката секретарка на Коизуми. Може да вкараш Шинзо в болница, ако случайно чуе сравнението и научи за кой става дума. Прочее, каквото има да се каже за Рапона, Хилари го каза много добре и много лекичко - един такъв никаквец, дето се плаши от прическите на "големите началници".

:)

Тю тоя Радан (и компанията му) как бързо герберяса. Чисти ръце имат, ближат и духат, ръце не ползват.

socialen

И затова Олигархията тури най-големия неграмотник в Банановата Република за "премиерче".

7° 30 ноември 2015 София Време България Бизнес Европа Свят Спорт Общество Реформирай това! Местни избори 2015 Начало |България СДС: Темида боледува, има нужда от реформа 12:31 | 30 ноември 2015 | 0 коментара Аферата "Яневагейт" само потвърждава, че съдебната система боледува и има спешна нужда от реформиране, обяви в понеделник СДС в своя позиция до медиите. "Аферата е поредният стрес тест за съдебната система и тя, бидейки независима, трябва да покаже воля и сама да намери механизмите за успешното справяне с тази криза", коментират от партията, която е част от Реформаторския блок. СДС допълва, че действията и решенията на отговорните институции ще дадат още по-ясна представа за истинското състояние на системата. Партията призовава парламентарните сили да не се поддават на изкушението да търсят политически дивиденти от поредната криза в Темида, а да направят възможното тя да бъде реформирана бързо.

Ех, Радане,

Във всеки случай Ченалова брани мафиотския интерес стотици пъти по-слабо и в по-незначителен мащаб, отколкото този, когото НЕ споменаваш, но когото обслужвате от РБ и когото, за наш срам, лигитимирахте за десен - мафиотът-комунист Борисов (познат по форумите и като: Буда, Боце, Тиква, Мутра, Прани гащи, Търчи-лъжи ..и т.н) А за това прошка няма. Легитимирахте го, вършите му най-тежката и отговорна работа, в която ще се провалите (той ще ви провали!), служите му за параван в отношенията му с ДПС. Петното, което си лепнахте е завинаги! Но го лепнахте и на нас.. Вие въобще не мислите как се чувстваме ние след всяка ваша дума, премълчаване, действие, или бездействие.. Да не говорим след неговите опашати лъжи и унизителни обиди към хора с достоен живот и постижения, каквито той няма. Що се отнася до Ченалова, тя сега, опасно притисната отвсякъде (от най-високите места в мафиотизираната ни държава) се държи много по-смело и даже праведно, от вас в РБ. И помага много по-ярко за достигане до истината и за разплитане на "най-мръсният чорап", по-ярко от всички "реформатори", които сте във властта, взети заедно. А "мръсни чорапи" - бол! - не само в СГС, но и в ВСС и в прокуратура, и в парламент и в правителатво и то на самият връх и т.н, за което ти дума не обелваш, колкото и там да вони.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.