"Да се намерят и унижожат" - под това заглавие руската НТВ публикува снимки и разказ за сирийските тюркмени, които убиха катапултиралия руски пилот в Сирия.

Ето ги, тези "макаци" разстреляха нашия пилот. Ето ги как позират за снимка с части от парашута в компанията на журналист от "Ройтерс", гневна е московската медия.


Средствата за масова информация ги наричат сирийски тюркмени, но това съвсем не е така. В центъра на снимката стои техният лидер, който даде интервю за "Ройтерс", в което съобщи, че заедно със своите бойци са разстрелвали спускащите се с парашути пилоти.
 

Руската медия посочва, че Женевската конвенция изрично забранява разстрел на парашутисти, които са се спасили от поразен самолет. Разбира се "тюркмените" не са подписвали тази конвенция. Но да се върнем към "тюркмена" в кръгчето.


Той си има име. Казва се Алпаслан Челик. Всъщност той не е никакъв тюркмен, а чист турчин, роден в град Кебан във вилаета Елязъг в Източна Турция. Там няма и следа от тюркменско население, посочва руската медия и добава:

"И сега, ако в главите ви се върти мисълта"НТВ, къде са ви доказателствата?" - ето ви ги!

 

 

Няколко турски медии преди година написаха, че синът на бившия кмет на град Кебан е заминал да се сражава в защита на тюркмените в Ирак. Фамилното му име е променено, но лицето му си е същото.

 

 

 

 

Това не е никакъв тюркмен, а турчин, воюващ на територията на Сирия.

 

 

 

 

 

 

Освен всичко дотук лидерът на бойците си има и акаунт в туитър.

 

 

 

 

Но ето и най-важното в историята. Ако не сте се смутили от снимката, на която Алпасан стои заедно с тълпа въоръжени хора пред син флаг, се вгледайте внимателно.

 

 

 

 

Обърнете внимание на жеста. Това е същият изправен пръст като при ислямистите. 

 

 

 

 

Такива снимки могат да се видят и на профила на Алпасан в туитър. И флагът и жестът са символи на младежката организация "Бозкурт" (Сивите вълци) - турската ултранационалистическа организация, поддържащи идеологията на пантюркизма и неофашизма. Бойците ѝ са виновни за дълъг списък от убийства и терористични актове, в това число и покушението срещу папа Йоан Павел II.

Така че трябва да е ясно - нашите летци бяха разстреляни не от тюркмени, а от турски неофашисти, воюващи в Турция, завършва статията на НТВ.