Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бомбардировачът "Су-24, който днес Турция свали, е главна ударна сила на руската авиация, нанасяща въздушни удари в Сирия.

Крилете му имат изменяема стреловидност. Заради носа си машината е известна и с прякора "Фехтовача".

Евгений Фелснер

Предназначението на "Су-24" е да нанася ракетно-бомбени удари по всяко време на денонощието, при всякакви, дори най-тежки метеорологични условия, включително на малка височина.

Негов главен конструктор е съветският инженер Евгений Фелснер (1905-1989).

"Су-24" извършва първия си полет през 1976 г.

От 2008 г. бомбардировачът е снабден със специална изчислителна подсистема СВП-24 "Хефест". Благодарение на нея той вече много по-лесно открива и унищожава целите.

Моделът "Су-24М" може да лети на малка височина, като заобикаля релефа на местността. Той може да поразява както наземни, така и надводни цели с използване на най-различен арсенал боеприпаси, включително управляеми авиационни бомби.

Максималната скорост на бойната машина е 1250 километра в час. Той може да лети без презареждане до 2775 километра. Има два турбореактивви двигателя, като тягата на всеки от тях е 11 200 килограма в секунда.

"Су-24" е паркиран в руската база "Хмеймим" край
сирийското пристанище Латакия. Снимка БГНЕС

"Су-24" е въоръжен с оръдие калибър 23 милиметра. Той може да носи на до 8 гнезда ракети "въздух-земя" и "въздух-въздух", управляеми и свободно падащи авиационни бомби, а също така неуправляеми авиационни ракети. Самолетът може да носи и тактически ядрени бомби.

В момента "Су-24" е на въоръжение във военновъздушните сили на Русия, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан и Украйна.

Ключови думи

Коментари

Какво е представлявал. Сега е старо желязо.

Турция подкрепя ли ислямска държава,че напада самолети,биещи се срещу ислямска държава в гръл?

Пич в зоната на сваляне на самолета няма никаква ислямска държава ,Турция неколкократно помоли Русия да прекрати навлизането на руски самолети на своя територия , както виждаш това е резултата. За сведение половината сайтове и радиостанции на ИДИЛ са на руски , това какво ти говори бе Мускал....

Курти

Една тенекиена кочина представлява. Жалък опит на рашките да копират F111

Пардон

Изменяема стреловидност?????!??!?! Вие за "променлива геометрия" чували ли сте? Такова безумие явно е преведено с гугле от руски...

Ми на английски е variable-sweep wing, което значи точно "крило с изменяема стреловидност"- така е и известно в българската литература по въпроса.

Не е безумие. точно това е терминът, който се използва все още в БГ. Заедно с по-новият, изменяема геометрия

Бобо

Курти е абсолютно прав ,не знам какво е проектирал руският конструктор , но е явно че разузнаването са му дали малко снимки на F111 може и някое друго чертежче и са казали искаме такъв самолет.Само че резултатът е същия като с копирането на B29 на Конкорд, самолет с характеристики много далеч от оригинала . Тази работа само с копи и пейст не става , трябва и акъл и индустрия и още хиляди неща .

курчо

с една кремъклийка -ПУК, и фехтоваяа БУФ ,и долу

Югозомби

Няколко по-общи положения: 1. "клуб Z" не е медия, предлагаща балансирани и задълбочени анализи на теми, свързани с Русия, редакционната политика е едностранчива и повърхностна. 2. Следваща от точка 1, коментиращите в "клуб Z" са предимно хора и тролове от средите на ДСБ, от които не може да се очакват балансирани и задълбочени анализи на теми, свързани с Русия. 3. Предвид точки 1 и 2 влагането на особени усилия и страсти при четенето и коментирането на свързаните с Русия теми в "клуб Z" е безсмислено.

А те кремълските т.н. медии, предлагат задълбочени анализи. И там при тях, ама въобще не се едностранчиви, и не агитират направо открито за Кремъл. Аре и ти у уево.

А ти защо влагаш толкова много страсти и усилия?

Иво

Извод 4: Следвайки предишните точки ти напускаш този форум и не липсваш на никого.

Югозомби

П. п. Моля за извинение, изписването на "Клуб Z" с малко "к" е неволно и не цели унизяващо медията внушение.

какво представлява,...летящ москвич,

МКС

Москвич,но върши работа....

МКС

турците ще имат проблеми

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.