Белгийската полиция днес намери оригинален начин да благодари на гражданите и медиите, че снощи се отзоваха на молбата ѝ да спрат да споделят в интернет подробности за антитерористичната операция, която тя проведе по улиците на града.

След призива на федералната полиция в туитър много хора и редакциите започнаха веднага вместо информация да постват в социалните мрежи и на уебсайтовете на медиите снимки на котки.

Силите на реда преди това дадоха да се разбере, че съобщенията в интернет за развоя на операцията помагат на издирваните заподозрени, които властите подозират, че са свързани с атентатите в Париж от 13 ноември и могат да направят нови терористични актове.

Днес на фейсбук профила си полицията публикува фотомонтаж на купичка за хранене на домашни любимци с надпис "Полиция" пълна с котешка храна. Отдолу пишеше: "За котките, които ни помогнаха снощи...Заповядайте!" 

Антитерористичната операция продължава и в момента, а Брюксел е блокиран от безпрецедентни мерки за сигурност, които причиняват значителни неудобства на населението.