Международната хакерска група "Анонимните" се добра до данни за планирани за днес атентати в САЩ, Индонезия, Италия, Ливан и отново в Париж, предаде БГНЕС.

Мишена на кървавите удари пак са преди всичко места за масови прояви с очаквано присъствие на хиляди участници.

В Атланта, щата Джорджия, целта на джихадистите от "Даеш" ("Ислямска държава") са световните демонстрации по борба в зала „Филипс арена“, твърдят "Анонимните" в свое изявление.

Масова демонстрация на феминистките в Париж, салон за игри, Рим и други градове, които се готвят за Коледа, концертът на американската хеви-метъл банда Five Finger Death Puch в Индонезия, както и университетът Holy Spirit в Ливан са целите на джихадистите.

"Анонимните" съобщиха, че са предали данните от разкритията си на заинтересованите страни и на експерти. Те предупреждават за отмяна на всякакви масови прояви, тъй като целите на "Даеш" са по целия свят.

Ново видеопослание, разпространено в събота от групировката, съдържа тежки заплахи и гневни обвинения срещу управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР). Конкретна мишена е президентът Реджеп Ердоган. Според клипа причина са срещите му с президента на САЩ Барак Обама, с руския държавен глава Владимир Путин, с бившия лидер на Иран Махмуд Ахмадинеджад и с папа Франциск.