Един човек загина и петима бяха ранени при стрелба в заведение в Кьол, съобщи тази сутрин полицейският говорител Александер Шварцер.

Почти със сигурност не става дума за терористична атака, макар полицията до този момент да не съобщава мотивите за кървавото нападение. Според местни журналисти най-вероятно стрелбата е резултат от разпра между враждуващи рокерски банди.

Нападателите са били петима мъже. Двама са задържани, издирват се други трима.

Трегедията се е разиграла в нощта срещу петък в кръчмата No Name, намираща се на улица “Нойсер” в кьолнския квартал Нипес. Заведението е било затворено заради ремонт. Въпреки това тази нощ там са се черпили най-малко шестима души. Компания им е правил съдържателят на заведението, когато в 2,45 часа местно време (3,45 българско) някой почукал на вратата.

Един от компанията отворил и на секундата прозвучали изстрели. Съдържателят успял да се укрие зад бара и незабавно подал сигнал в полицията. Униформени били вдигнати под тревога.

Минути по-късно на близката бензиностанция на “Шел” бил обкръжен автомобил “Порше”. В него се намирали двама мъже, които отговаряли на описанието на свидетели. Те били задържани и отведени в полицията за разпити.

Същевременно пристигналият пред заведението екип на “Бърза помощ” се борил за живота на ранените. Един от тях обаче починал на местопроизшествието. Останалите петима ранени са били откарани в най-близката болница. За състоянието им още няма данни.